НАТО спрема новог „Милосрдног анђела“?!

Поделите:

Оптужбе и претње команданта НАТО за Европу генерала Kертиса Скапаротија на рачун целог српског народа нису плод личног анимозитета, већ Американцима својствена, нимало дипломатска, порука да би нам се могло десити нешто слично као и 1999. године, када смо доживели злочиначко бомбардовање.

Добро обавештени саговорници “Ало!” тврде да ће оваквих изјава у наредном периоду бити још, и да оне комбиноване са појачаном дипломатском активношћу САД на Балкану треба да остваре њихов стратешки интерес. То је да све земље региона буду склоњене од руског утицаја који се на Западу оцењује „разорним попут канцера“.

Министар у Влади Србије и лидер Српске народне партије Ненад Поповић огласио се јуче саопштењем у којем се каже да претње команданта НАТО „потврђују сву оправданост вођења самосталне и суверене политике Србије, али и њене позиције војне неутралности“.

– Не памти се да је некад војни савез читав народ прогласио проблемом – наводи Поповић. Нажалост, методе решавања проблема које примењује НАТО познате су целом свету и зато ову оцену морамо да третирамо као озбиљну претњу нашој држави и народу – истиче он и додаје да је март омиљен када је реч о претњама НАТО Србији.

– Пре деветнаест година су нас баш у марту брутално бомбардовали, тражећи предају Kосова – каже Поповић и закључује да Србија треба најодлучније да одбаци овакве непримерене оптужбе и да хитно тражи од генералног секретара НАТО Јенса Столтемберга објашњење да ли он и политички врх овог савеза стоје иза става да је читав српски народ за њих проблем на Балкану.

Народни посланик и члан делегације Скупштине Србије при НАТО Владимир Ђукановић тврди да је са Скапаротијевом изјавом јасно да нас у наредном периоду очекују разне врсте притисака од политичких до војних.

– Мислим да није случајно што је изабран баш генерал Скапароти да пренесе такву поруку. За њега се не може рећи да је важна личност у америчкој номенклатури, али оно што је рекао можемо тумачити као поруку шта нам се може десити уколико не будемо кооперативни – сматра Ђукановић.

Вукоичићева: Циљ им је да нас поразе

Доктор политичких наука Јелена Вукоичиц́ тврди да НАТО није толико циљ да Србија и формално постане њен члан, колико им је циљ да је политички порази. Према њеним речима, после пријема Црне Горе у НАТО и нескривених тежњи Македоније да постане њихов члан, било је врло јасно да се обруч око Србије стеже и да ц́е Србији бити све теже да одржи своју политику војне и политичке неутралности.

– Наставиц́е да уцењују и да притискају Србију у вези с преговорима са Kосовом, а нажалост, Америка и НАТО су познати о томе што тамо где не могу милом, они покушавају силом, служец́и се разним субверзивним активностима да изазову политички, а често и другачији хаос – напомиње она. Подсец́а и да ми и у свом окружењу и у самој земљи имамо политички запаљива жаришта и пита се да ли су изјаве које скоро годину дана стижу из рашке области од лидера СДА Санџак Сулејмана Угљанина случајне или иза њега неко стоји.

 

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here