НАТО свесно тровао Србију током бомбардовања

Поделите:

НАТО у приручнику издатом још новембра 1999. упозорио војнике који иду у мисију на Kосово да не прилазе објектима погођеним осиромашеним уранијумом. Речено им да не конзумирају локалну храну и воду ЈЕР МОГУ ОБОЛЕТИ ОД KАРЦИНОМА

Војници KФОР-а који су после бомбардовања Србије 1999. одлазили у мисију на Kосово добијали су посебне приручнике у којима су им даване инструкције како да се не озраче осиромашеним уранијумом и не добију рак, открива Информер!
У приручник издатом још новембра 1999. године, чији је пун назив “KФОР, Интернационална бригада ‘Запад’ – Осиромашени уранијум, информације и инструкције”, војницима се саветује да не прилазе објектима на Kосову погађеним пројектилима НАТО јер су контаминирани осиромашеним уранијумом, који изазива канцер и тешке деформитете. Такође, војницима се саветује да не конзумирају локалну воду ни храну, јер су и они затровани радиоактивним материјама. Према речима стручњака, овај приручник је необорив доказ да је НАТО свесно и плански тровао територију Србије осиромашеним уранијумом и да је знао да он има погубне последице по здравље. Злочин је још већи ако се зна да су челници Северноатлантске алијансе о томе обавестили само своје војнике, а не и цивилно становништво.
Војници KФОР-а су у приручнику упозорени да им опасност по здравље прети чак и ако се нађу пола километра далеко од објекта погођеног бомбом са осиромашеним уранијумом:
“Држите се даље од тенкова, возила и зграда погођених пројектилима или крстарећим ракетама са осиромашеним уранијумом. Носите заштитну маску уколико радите на удаљености до 500 метара од тенка, возила или зграде погођених пројектилима или ракетама са ОУ. Удисање нерастворљивих честица уранијумске прашине дугорочно је повезано са здравственим последицама укључујући канцер и деформације новорођенчади. Ове последице могу да постану видљиве тек неколико година касније”, пише дословце у приручнику.

У даљем тексту отворено се признаје да су објекти српске војске на Kосову жестоко контаминирани радиоактивним материјама.

“Возила и материјал српске војске могу да представљају опасност за војнике и цивиле који с њима дођу у блиски контакт. Искључиво стручна лица морају да испитају уништена или оштећена возила и материјале. Треба апсолутно избегавати близину возила за које постоји сумња да су погођена пројектилом са осиромашеним уранијумом. Уколико сте принуђени да им приђете ближе, морате носити заштитну маску и заштитне рукавице како бисте избегли да уранијумска прашина уђе у ваше тело.”
Војницима је, осим тога, било строго забрањено да узимају храну и воду са Kосова, чиме се недвосмислено признаје да су радиоактивни отрови из бомби ушли и у водотокове, као и у ланац исхране.
“Не конзумирајте локалну храну ни воду, јер су они потпуно контаминирани прашином која садржи осиромашени уранијум. Нипошто не једите ништа што није строго контролисано. Свако уношење намирница које су дошле у контакт са радиоактивним материјама може дугорочно утицати на ваше здравље, баш као и удисање уранијумске прашине. Због тога је пожељно и што чешће прати униформе, да се та прашина не би таложила на њима.”

Генерал Слободан Петковић, који је у свом елаборату о последицама агресије 1999. године изнео делове и цитате из овог приручника, каже да је та брошура директан доказ да су челници НАТО знали какве отрове бацају на Србију и да су то урадили плански и с намером.
– Овај приручник недвосмислено говори и потврђује чињеницу да су планери ратних операција НАТО и САД пре почетка бомбардовања СР Југославије знали да је оружје са осиромашеним уранијумом опасно, канцерогено и генотоксично. Своје припаднике су упозоравали на опасност, а цивиле, обично становништво никада нису упозорили на опасност која им прети. Што је још горе они јавност и даље, и дан-данас, обмањују да нема опасности. Припадници међународних снага вероватно не залазе у рејоне контаминиране остацима муниције са ОУ, заобилазе их у широком луку. Воду и храну допремају искључиво из својих земаља, јер знају да је она локална контаминирана и опасна по здравље. Становници неких делова Србије, а посебно Kосова и Метохије живе на тој “уклетој” земљи, а можда нису ни свесни каквој се опасности излажу – каже Петковић.

Италијани нису знали
Занимљиво је да, из за сада непознатог разлога, овај приручник нису добили само италијански војници из састава Kфора, иако га је потписао управо италијански генерал Освалдо Бизари. Они због тога на Kосову нису носили заштитне маске и конзумирали су локалну храну и воду. Резултат тога је погубан – 45 италијанских војника из састава Kфора је до сада умрло од рака, а 515 их се и даље лечи од те опаке болести.

 

 

Информер

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here