НАТО топовско месо: Црногорски војници већ у августу на ратиштима у Ираку

Поделите:

У НАТО мисију у Ираку биће упућена два припадника Војске Црне Горе

Припадници Војске Црне Горе током августа биће упућени у НАТО мисију у Ираку, иако је првобитно било најављено да ће се то десити тек крајем године.

Према сазнањима нашег портала, то се наводи у Плану рада Министарства одбране за 2019. годину.

У НАТО мисију у Ираку биће упућена два припадника Војске Црне Горе.

НАТО је на самиту у Бриселу у јулу 2018. покренуо мисију Алијансе у тој држави. Њен циљ је наставак изградње капацитетаи обука оружаних снага Ирака.

На том самиту предсједник Црне Горе Мило Ђукановић најавио је учешће црногорских војника у мисијама у Ираку и Летонији.

Осим у овој, припадници ВЦГ већ учествују у мисији у Летонији, гдје се већ налази осам војника у мисији „Појачано истурено присуство“. У мисији „Одлучна подршка у Авганистану“ тренутно се налази десети контингент који чини 31 припадник Војске Црне Горе. Према плану рада ресора Предрага Бошковића, у јулу ове године у мисију КФОР на Косову и Метохији биће упућен још један војник.

Када су у питању вјежбе на којима ће учествовати црногорски војници током ове године, у плану одбране наводи се да ће, између осталог, црногорски војници учествовати на вјежби у Бугарској, Словенији и Македонији.

У Црној Гори ће се, према плану, одржати вјежба од 11. до 29. септембра ове године, у сарадњи са Републиком Италијом. На овој вјежби учествоваће 210 лица из црногорске војске.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here