НАТО ВАЗАЛИ: Црногорски војници на Косову!

Поделите:

Некада су црногорски војници ослобађали Косово и Метохију, док данас, одлуком вазалских евроатлантиста, улазе на Косово као пиони империјалних амбиција оних западних фактора који су бомбардовали наш народ

У Подгорици је одржана сједница Националног савјета за одбрану и безбједност, на којој је утврђен предлог одлуке о учешћу припадника Војске Црне Горе у мисији Кфора у тзв. Републици Косово уз ангажовање два штабна официра, од којих ће један бити распоређен у команди мисије у Приштини, а други у регионалној команди мисије у Скопљу.

Савјет је, како се додаје, утврдио и предлог одлуке о упућивању припадника Војске Црне Горе у међународну мисију у Авганистан, уз учешће до 40 црногорских војника уз могућност ротације.

Коментаришући за Спутњик одлуку о проширењу ангажовања црногорских војника у мисијама НАТО-а у иностранству, а први пут и на Косову, лидер покрета „Слобода народу“ Бошко Вукићевић оцјењује да је у питању само „још један у низу потеза националног самопонижавања“.

„Прије свега, никоме није јасно шта конкретно раде црногорски војници у Авганистану, али је евидентно да не заступају интересе ратовима измученог и измрцвареног домаћег становништва, већ су тамо под командом западних фактора који су у ту земљу дошли као окупатори, након осветничких интервенција које су биле крвави одговор америчке администрације на атентате 11. септембра 2001. године“, каже Вукићевић.

Када је ријеч о слању, први пут, припадника црногорске војске на Косово у оквиру мисије Кфора, наш саговорник подсјећа да је некада црногорска војска била ослободилац на Косову, док се данас, нажалост, деградирала улогом „пиона империјалних амбиција западних сила“.

„Најава слања црногорске војске на Косово, осим компоненте националног самопонижавања, представља и наставак забадања ножа у леђа Србији и српском народу, након срамне одлуке монтенегринског режима о признању лажне НАТО државе. Некада су црногорски војници ослобађали Косово и Метохију, од домаћег српског становништва били дочекивани са радошћу, док данас, одлуком вазалских евроатлантиста, улазе на Косово као пиони империјалних амбиција оних западних фактора који су бомбардовали наш народ. Наравно, слање два црногорска официра не може превазићи симболичку раван. Они тамо не могу представљати било какав војни фактор, већ је у овом случају само било неопходно нагласити да ће они тамо бити под туђом командом и капом, а не као ослободиоци наше земље, што су некад били“, јасан је Вукићевић.

(Спутњик)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here