НЕ ДА(ВИ)МО БЕОГРАД: Нећемо милионске фонтане већ поштен живот

Поделите:

Чланови иницијативе Не да(ви)мо Београд, уочи јучерашње седнице градског парламента, испред Скупштине града донели су атмосферу депоније у Винчи, која гори већ месец дана.

 Испред зграде градске управе запалили су буриће, те су од градоначелника Синише Малог захтевали оставку због, како кажу, еколошке и економске катастрофе, која нас очекује након приватизације депоније.

 Поред градоначелникове умешаности у злочин у Херцеговачкој, као и у криминалне радње заташкавања у којима је учествовао с колегама из полиције, режимских медија и тужилаштва, сматрамо да је Мали оставио дубок траг на ткиву нашег града, а последице ћемо тек осетити – тврде чланови групе.

Они додају да траже оставку Малог, јер је Београд захваљујући њему град у коме се праве милионске фонтане, у ком се људи избацују на улицу, болнице распадају, где се отпад рециклира, а депоније не горе. Све што желе је, како кажу, миран и поштен живот.

Током расправе о одлуци о укидању школе „Стари град“ вербално су се сукобили одборник СНС Владимир Орлић и ДС Зоран Алимпић, а председавајућа Андреа Радуловић дала је паузу од пет минута да се „смире страсти“.

Алимпић је критиковао одлуку која предвиђа укидање школе „Стари град“, рекавши да није добра ни промишљена и да школе не треба укидати.

На његове критике иступио је одборник СНС Владимир Орлић, који им је поручио да им је критика неаргументована.

На то је реаговао Алимпић, изашавши за говорницу и поручивши Орлићу да ово није Скупштина Србије, и рекао му: „Хоћеш ли више ућутати, бре?“ Одборници Скупштине града усвојили су одлуку о укидању Основне школе „Стари град“.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here