Небензја: Косово* је регрутни терористички центар

Поделите:

– Све у свему, наше колеге (бројне западне државе) представљају Косово* као млади модел невјероватне демократије. Али сви који би требало, знају да је ово регрутни центар за међународни тероризам, да је то легло организованог криминала – истакао је Небензја.

Прошле године портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да самопроглашена република Косово наставља да се претвара у упориште тероризма, гдје се враћају припадници терористичке групе ДАЕШ са Блиског истока. Према њеним ријечима, тамо се враћају припадници ДАЕШ-а који су регрутовани међу косовским Албанцима и прошли одговарајућу обуку.

Русија се нада правичном суђењу специјалног суда за злочине Ослободилачке војске Косова, рекао је Небензја.

– То је специјални суд. Он не зависи ни од ког формалног. Русија прије свега рачуна на поштено суђење – рекао је Небензја.

– Надамо се да ће специјални суд за злочине ОВК спровести праведно суђење и да ће сви добити оно што заслужују. Јер већ одавно говоримо о бившим званичницима ОВК – нагласио је он.

Раније је Специјални међународни суд у Хагу потврдио оптужницу за ратне злочине 1998-1999 против бившег предсједника Косова* Хашима Тачија. Тачи је након тога поднио оставку. Касније је приведен и превезен у Хаг. Оптужбе против бившег предсједника самопроглашене републике имају десет тачака, укључујући оне под члановима „убиства“ и „мучења“.

Заједно са Тачијем, пред судом су се нашли и његови сарадници у ОВК, бивши предсједавајући косовског парламента Кадри Весељи и Јакуп Краснићи, као и бивши командант и посланик Реџеп Сељими.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here