Небојша Бакарец: Ђилас ме је тужио јер докон поп и јариће крштава!

Небојша Бакарец
Поделите:
Драган Ђилас тужио Небојшу Бакареца суду због изјаве коју је у име странке дао листу “Ало” у суботу 28. октобра 2017.
Небојша Бакарец је редакцији Видовдана послао мејл у коме наводи разлоге за тужбу Драгана Ђиласа. Бакарец се у мејлу осврће на ову тужбу и пореди Ђиласа са доконим попом који крштава јариће.
Мејл можете прочитати испод:
………………………………………………………………………..
Сазнање о тужби поседујем од 13. септембра 2018., када сам у суду, на позив, тужбу преузео.
С обзиром на то ко ме је тужио (олигарх који се енормно обогатио вршећи три државне функције- директор  канцеларије Председника Републике, министар за НИП, и градоначелник), и на чињеницу да сам се од 2008. лично, као одборник, уверавао у Ђиласова недела, сасвим се поносим чињеницом да ме је тужила таква особа. Док се он енормно богатио од 2004. до 2013., и драо кожу с леђа грађанима, ја сам давао кожу изгорелој деци, и 2005. и 2006. За 28 година бављења политиком нисам стекао ништа од политике, нити сам то омогућио било којој са мном повезаној особи.
Са друге стране, сагледавам и другу страну медаље, а њу најбоље описује она народна “чега се паметан стиди, тиме се будала поноси”. Да, није одговарајуће поређење, али увек процењујем своје поступке, и нисам особа која је уверена у своју безгрешност. Нисам ни нарцис, ни сујетан, ни арогантан. У овом случају пажљиво сам размотрио ту своју изјаву из листа “Ало” и видим да ту нема елемената увреде, нити било чега што се у тужби наводи. Народну изреку, помињем стога што, поред поноса о коме говорим, осећам одвратност, готово стид, што ћу мимо воље, морати да срећем Ђиласа у приватном животу, ван седница, на суду и да одговарам на његову бесмислену тужбу. Како нисам ни нарцисоидан ни сујетан, као нормалан човек, више сам склонији томе да бежим од судова, и да осећам неповерење.
Нелагоду мора да изазове чињеница да је тужилац -Ђилас, силник и олигарх који може да купи пола правосуђа оне Нушићеве “Никарагуе” из “Госпође министарке”. Верујем у наше правосуђе. Нелагоди доприноси и чињеница да имам скромне приходе и да скромно живим, те да немам новца за адвоката. На крају Ђиласове тужбе стоји
трошковник из кога се види да ће само одговор на тужбу, уз адвоката, коштати 9000 динара плус судске таксе.
А ту су и изласци на рочишта, и сви други трошкови, и на крају чињеница да онај ко изгуби спор, плаћа судске трошкове. Ђилас тражи одштету од 400.000 динара. Толико кошта његова част.
Народ каже “докон поп и јариће крсти”. Овај тајкун је још у јануару у кампањи, објавио да је тужио 29 правних и физичких лица (новинских кућа и политичара). Посебно филозофско и морално питање је како неко ко нема никакав углед, нити поседује част, може да вас тужи за “повреду угледа и части“? Како неко ко је стекао
стотине милиона евра, вршећи три државне функције, ко је нанео патње и бол Србији, Београду, и милионима
грађана, на мноштво начина (обмањујући их, богатећи се на њиховој муци…), може да се жали на “интензивне душевне болове“, на “јаки стрес, психичку узнемиреност, и нарушену психичку и емотивну равнотежу” и “да је осећао велики стрес и притисак који не јењава“. Сва ова правна језичка гимнастика, звучи потпуно смешно и сатирично, баш као код Нушића. Ако и прихватимо ову комедију, морамо закључити да је онај кога повреде моје  цитиране реченице, веома лабилна личност и слабић. А рекао сам следеће што Ђилас већим делом наводи у тужби, цитирам: “Пљачкајући Београд и Србију, стекли су милионе евра. Бивши председник ДС-а Ђилас „стекао”
је стотине милиона евра. Како?Ђиласов градски менаџер Бијелић оптужен је да је оштетио Београд за шест милиона евра. Још 43 Ђиласова функционера су хапшена, у осам афера. Ђилас је довео Београд до банкротства, задуживши град, предузећа и градске општине за 1,1 милијарду евра! – наводи Бакарец“.
Иначе, за 28 година бављења политиком никада ми није пало на памет да било кога тужакам суду, а прилика је било, ихај.
У наставку прилажем тужбу, текст из “Ало” и текст са “Б92”.
Са поштовањем, Небојша Бакарец
Поделите:

2 Коментари

  1. pa možda nije zadužio Beograd za 1,1 milijardu evra ali je njegova građevinska maffia napravila onaj most sa pilonom za koji se smatra da je najskuplji most u istoriji čovečanstva……
    u normalnim zemljama i u normalnim uslovima gradnje za taj novac bi svugde u svetu moglo da se naprave čak 2 mosta preko Save……
    valda skup šoder ovde kod nas,stavljali srebrne i platinumske šipke umesto čelični u armiranje betona pa sprcali toliki novac u običnu viseću ljuljšku????????

  2. bolje da su Beograđani uhvatili jedan drugog za ruku i premostili Savu preko Ade Ciganlije gde je najplića…..
    manje bi ih koštalo…..
    malo bi ukvasili gaće ali nebi prosili za leba i jogurt svako jutro

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here