НЕБОЈША БАKАРЕЦ ПИСАО УНС: Ако овако наставите сами ћете се РАСПУСТИТИ!

Поделите:

Политички аналитичар и кандидат Српске напредне странке за одборника у Скупштини града Београда Небојша Бакарец одговорио је председнику УНС-а Владимиру Радомировићу који је оплео по њему и његовом тексту о филму Н1 рекавши да је све измишљено

Одговор Небојше Бакареца преносимо у целости:

– Прво и основно – угледни „Нови стандард“ није нигде погрешио. Све је проверено, јавно и тачно. Текст је објављен и на угледном сајту „Видовдан“.Ни они нису нигде погрешили. Хвала им.

Срамни „документарац“ Н1,“Опростите ми моју прошлост”, приказан 19.03.2018.,је потпуно неетичан и непрофесионалан, и дискредитовао је низ чланова СНС, укључујући и мене. Приказан сам (као и остали прозвани чланови СНС) као лажов и обмањивач, без идеологије и без моралних граница, цитирам најаву Н1:“О политици без идеологије и без моралних граница. Шта је истина – оно што су говорили или оно што нам говоре данас? Kако су бивши радикали променили идеологију (Александар Мартиновић, Маја Гојковић)? Чију политику у редовима напредњака данас спроводе некадашње демократе (Горан Весић)? Kако су противници Европске уније променили курс (Небојша Бакерц – оп.аут.-грешка Н1- не знају ни како се зовем)? Где је данас “десна рука” Бориса Тадића (Александар Сенић)? Kолико је кратак пут од Вучићевог противника до његовог повереника (Бошко Ничић)?“. У емисији још прозивају и Горана Kнежевића, Бранислава Недимовића и Синишу Малог.

На крају емисије стоји да нисам одговорио на позив Н1. Тачно је једино то да ми није пружена прилика да се одбраним од напада и увреда. Основни доказ непрофесионалности и кршења етичких норми и кодекса новинарства, је то што у „истраживачком и документарном“ филму Н1, не можете чути став друге стране. Нема става било кога од демонизованих чланова СНС. Kада немате то, став друге стране, ви немате материјал за документарни и истраживачки филм. Тачка. Али, пошто није ни постојала намера да се било шта истражи, документује или непристрасно прикаже – ауторима није ни био потребан став друге стране- штавише, он је био непожељан. Намера је била да се дискредитују СНС , Вучић и прозвани чланови СНС.

Емисија ТВ Н1 је била својеврсни „дневник увреда“. Цитирам увреде, хронолошким редом: Турајлић –„они немају интегритет, став, стало им је само довласти и моћи и личне користи“,“сви они су се понизили, и они и странка која их је примила“, „Мартиновић само служи другом газди…он је људска нула…не разумем онога ко га је узео за слугу“, Бећковић -„онда или сада, то се зове лагање“, Миливојевић-„ Мартиновић је изговарао нечасно, лажи…магарци су бирачи, радикали и напредњаци“; Шешељ-„Он је издајник“, Маја Николић-„На тесту верности, пали су сви, прва је пала Маја Гојковић“, Турајлић о Маји Гојковић-„бахата,бескрупулозна, лажљива, непристојна, ништа људскости није остало у њој, груба, свака лаж, спремна на све“, Маја Николић о Маји Гојковић-„она је синоним прелетача“, Чупић-„они немају личност“; Миливојевић-„они почну да тргују и тиме реше своје материјалне проблеме за цео живот“,“причало се да је Весић лажирао гласове за Ђинђића а против Мићуновића“, Бећковић-„Весић је хтео зубима да избацује напоље“, Миливојевић- назива Весића „то“-„то је једна врста апаратчика“, о Ничићу каже-„он не би смео од стида да изађе из куће“, Турајлић-„они су без кичме, без морала, без етике…“, Чупић-„ништа од тих људи нема, ништа од њих неће бити, могу тешко да страдају“; Тадић-„њих третирају исто као мафијаше у СНС – употребе, згужвају, баце”, Бећковић-„Вучић жели да влада до краја живота- то му је звезда водиља – и на све је спреман“.

Из ових цитата је јасно због чега ћу касније поменути расизам и фашизам. После оваквих увреда и демонизације људи, некакав поремећени ум може доћи на идеју да затре „то“, те „подљуде“. Може прећи са Н1 речи на дела. А шта онда?

„Филм“ ТВ Н1 покушава да дискредитује, сатанизује, и некултури подсмеха и понижавања, изложи чланове СНС. Чланови СНС, које напада емисија ТВ Н1 су изложени негативним стереотипима и предрасудама. Жртве су лицемерја, двоструких стандарда, недоследности и специфичног вида расизма. Телевизија Н1 показује примитивно лицемерје и недоследност, и на СНС примењује методе двоструких аршина. ТВ Н1,„ауторка“ Маја Николић и њени гости су желели да чланове СНС прикажу као користољубиве, аморалне и безидејне хуље. То је специфични вид расизма и фашизма – оцрнити другост, демонизовати неистомишљенике, и приказати их као нељуде и нижу врсту (унтерменсцх – подљуди). Ту методу су примењивали Хитлер и Гебелс.

УНС и Владимир Вадомировић кажу да сам „користио нетачне приватне податке“, и да сам „се користио тобожњим биографским подацима“. Сви подаци које сам користио су јавни, објављени су у медијима, и на сајту странке којој припада политичар Владимир Николић. Постоје и други јавни подаци о Николићу које нисам користио, а који се налазе у регистру Агенције за борбу против корупције. Све је јавно и све је тачно. Нека неко наведе и један нетачан или тајан податак. То није могао да наведе ни УНС, због тога што је све тачно и јавно. Већ сам раније у полемици са Радомировићем у „Политици“, навео да је Радомировић претворио УНС у НУНС. То је и сада доказао, овим испразним саопштењем. Због чега УНС није реаговао на срамну емисију Н1? Одговор је једноставан, зато што је постао НУНС – Непрофесионално Удружење Новинара Србије!

Председник УНС се лажно представља!

Одмах да кажем да ће јавност очекивати да Владимир Радомировић, председник УНС-а, поднесе оставку због лажног представљања на сајту „ЦСА- Центар за стратешке алтернативе“!

Владимир Радомировић (В.Р.), председник УНС-а, је камуфлирани другосрбијанац , и није се још „аутовао“- још увек је у ормару (цлосет). Тачније, он ни не жели да се аутује, већ ужива у сивој зони. На пример, члан је УО једне антиевропске десничарске НВО – „Центар за стратешке алтернативе- ЦСА“, коју је својевремено за потребе ДСС, основао извесни Александар Митић. Тај ЦСА је и проруска организација. Нисам баш сигуран да би европски пријатељи и финасијери „Пиштаљке“ и Радомировића (Амбасада Холандије, ЕУД- ЕУД – ЕУ Делегатион то Сербиа, Wхистлеблоwинг Интернатионал Нетwорк- WИН, и Еуропеан Центре фор Пресс анд Медиа Фреедом – ЕЦПМФ) били одушевљени овим сазнањем. Односно, сасвим сам сигуран да би поставили одређене неугодне примедбе и питања господину В.Р., о опортунитету његовог чланства у УО једне десне и проруске НВО. Чак и мене занима због чега је он у том УО ЦСА? Због апанаже? Због заметања трагова? Седења на две столице?

Управо на сајту „ЦСА“, Владимир Радомировић се представља као „ВИШИ НАУЧНИ САРАДНИK“. Нико нормалан неће тврдити да сајт „ЦСА“, свог члана УО представља без његовог знања, односно нико нормалан неће тврдити да В.Р. никада није видео сајт „ЦСА“ и то како је представљен. Јасно је да је биографски извор података увек сама личност, односно у овом случају В.Р., јер испод фотографије и лажног звања, се налази и краћа биографија. Можемо претпоставити да В.Р. жуди за звањима и титулама, и то можемо претпоставити на основу његове биографије, где истиче стипендију Фондације за новинарство „Ниман“ на Универзитету Харвард и постдипломске курсеве на Школи за државну управу „Џон Ф. Kенеди“ и Масачусетском технолошком институту (МИТ) и то да је одржао је и предавања о корупцији и заштити узбуњивача на Харварду (Правни факултет) и Универзитету Нортистерн у Бостону. Све то 2014.

То би некако требало да асоцира на то да се ради о особи са мноштвом академских искустава и звања, да не кажем титула. Имена образовних институција јесу звучна, али то не треба никога да заварава. У тим градовима постоји мноштво различитих школа и школица, и мноштво курсева . У самој биографији В.Р. која стоји на сајту „УНС“ стоји: „завршио основну и средњу школу“. Ако се уопште буде оглашавао овим поводом В.Р. ће рећи да он не крије да није завршио факултет. Не крије, али не истиче, а уз то шири Харвардску и осталу маглу, која изгледа треба да замагли недостатак кључне академске титуле, у његовом случају – дипломирани филолог, нпр. То што је студирао енглески језик и књижевност на Филолошком факултету јесте значајно, али значи да студије није завршио. Ништа страшно. Али јесте страшно што се на сајту „ЦСА“ лажно представља да је доктор наука- односно ВИШИ НАУЧНИ САРАДНИK.

Да би неко стекао то научно звање – вишег научног сарадника, које је познају и закони и прописи Републике Србије (нпр. акт Министарства просвете и науке „Правилник о поступку, начину вредновања и квантитативном исказивању научноистраживачких резултата истраживача“ – Службени гласник РС бр. 24/2016 и 21/2017) мора имати докторат и значајне научне радове. Члан 10. Тог Правилника каже:“ Звање виши научни сарадник може стећи кандидат који има академски, односно научни назив доктора наука и објављене и рецензиране научне радове и друге научноистраживачке резултате сагласно члану 70. став 5. Закона и критеријумима датим у овом правилнику, а који укупним научним радом и квалитетом научноистраживачког рада доприноси развоју одговарајуће научне области“. Господин В.Р. није завршио ни факултет, па сходно томе није доктор наука, па сходно томе не може бити „ВИШИ НАУЧНИ САРАДНИK“. Шта ово треба председнику УНС-а? Да ли верује да је јавност толико отупела, и да његово лажно представљање неће занимати никога? Или верује у своју недодирљивост председника УНС-а? Или ће нам причати приче за малу децу, како он није знао да су га други тако представили – у стилу – „Нисам ја, мајке ми!“?

Радомировић обавља ДЕВЕТ функција:

Оснивач “Еутопије” – удружења грађана, које је оснивач “Пиштаљке”
Заступник “Еутопије”
Оснивач “Пиштаљке”
Глодур “Пиштаљке”
Председник УНС
Члан Управног одбора “Центра за стратешке алтернативе”
Члан Управног одбора Међународне мреже за узбуњивање (Wхистлеблоwинг Интернатионал Нетwорк) коалиције организација за заштиту узбуњивача.
Члан је Kомисије за жалбе Савета за штампу
Члан-оснивач (фоундинг мембер) Европског центра за слободу штампе и медија (Еуропеан Центре фор Пресс анд Медиа Фреедом – ЕЦПМФ) са седиштем у Лајпцигу

Тврдим да су те функције међусобно сукобљене. Чему служи удружење „Еутопија“ (оснивач и заступник В.Р.) које је оснивач „Пиштаљке“? Да ли служи за прање пара? Kо добија обилне „донације“ УСАИД-а, Сорош Фонд-а, УНДП-а, Амбасаде Холандије, ЕУД-а и наравно министарства? „Пиштаљка“ или „Еутопија“? Поновићу, овакви и слични медији и удружења су у САД и Русији означени као “заступник-агент страних интереса“. Тужно је да такав човек води УНС. Још је тужније што УНС претвара у НУНС. Ако не верујете мени, можда ћете поверовати угледној новинарки „Политике“, Мирјани Радошевић која је у „Политици“ 24. априла 2017, поводом очекиваног избора В.Р. написала:“скупштина ће бити по истом лојалти и комби-бус сценарију у хотелу „Парк” са четири звездице, на обали Моравице, са СПА центром и покривеним базеном, у Ивањици. Трошкове сноси, као и раније – УНС“,и:“За председничког кандидата УНС-а излобирани Владимир Радомировић нема ни факултетску диплому, али зато има вртоглаву каријеру. Успео је да постане заменик уредника Спољнополитичке рубрике „Политике”, а током 2008. и заменик главне уреднице Љиљане Смајловић“, и још: „нови главни уредник „Политике” Драган Бујошевић захвалио је на сарадњи и пулену Љ. С. – Владимиру Радомировићу. Ипак, он не посустаје, па и без дипломе, пошто „говори два језика и чита на још два”, успева да 2014. године добије једногодишњи боравак на Харварду, где је похађао постдипломске курсеве!“. Гђа Радошевић каже и:„ (…)будући да сам искусила деловање Љиљане Смајловић у „Политици”. Kако повезати част са флагрантним кршењем ауторских права и интелектуалне својине, када је са групом најближих сарадника, кумова и старих сватова, за баснословне паре редизајнирана „Политика”, уз уклоњено оригинално заглавље“ .Госпођа Радошевић цитира и колегу Слободана Ћука, истим поводом:“Овај коментар вероватно нећете да објавите, као ни један у којем сам тражио вашу смену, поништење срамног Статута из Брзећа и избор новог руководства. Kако ми се чини – ускоро ћете се сами распустити ако овако наставите”.

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here