Немачка новинарка: Загреб је ДОСАДАН ГРАД…

Поделите:

Онлајн издање немачког дневника “Шпигл” објавио је репортажу у којој се Загреб описује као јако досадан град у којем је најбоља ствар – аутопут према мору.

Новинарка Ане Хајминг туристима из Немачке понудила је и неколико савета како преживети “загребачку тугу” док се налазе у главном граду Хрватске, преноси индеx.хр.

“Врхунац лета у Загребу био је концерт Дуран Дурана који се могао чути и у забаченим четвртима” и њихова песма “Ординарy Wорлд” могла “бити локална химна”.

Немачка новинарка пише да пешачка зона у центру града подсећа на немачку провинцију, а кафиће у центру описује као превише сличне и модерне почетком столећа.

Ништа занимљивији нису ни пијаца Долац, ни Горњи град. На рубовима Загреба могу се наћи моменти у којима тупоћа прераста у авантуру, у метрополи која би се требало да се такмичи за најдосаднији град, барем у Европи”, пише Шпигл и препоручује туристима да град откривају возећи се трамвајем јер се “бицикл може возити само полагано, а и бициклистичке стазе су заправо на плочницима”.

Мост младости описала је као “бетонски брутализам” о закључила да се на бувљацима види чега људи имају вишка, а овде очитоа ништа, комтатовала је немачка новинарка.

Шише да је у Музеју савремене уметности провела три сата, али у то време није срела посетиоце.

“Време за уметност је, чини се, луксуз.” Ретку похвалу добио је кафић Kриви пут, као и поглед на град са Сљемена који је “величанствен”.

“Најбоља ствар у вези Загреба је аутопут према мору”, пише новинарка и наводи да је тако стигла и до Ријеке која ће бити европска престолница културе 2020.

 

 

индекс

Поделите:

2 Коментари

  1. Zagreb je- da “zaboravim” na tzv. hrvatstvo- tzv. purgerski grad; specificna trula psihologija, psihologija mrtvila i nevjerovatna ogovaranja na nivou ” u cetiri zida”; tvrdim: apsolutna suprotnost srpskom duhu- mentalitetu, zivosti, otvorenosti… Kako stvoreni, tako, u sebi, skriveni… Bljutavo…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here