НЕМАЧКА ПОМОЋ ШИПТАРСКОЈ ВОЈСЦИ: Опрема вредна два милиона евра за камп у Призрену

Поделите:

Немачка је донирала опрему вредну два милиона евра кампу за иновације и обуку у Призрену, бившем кампу немачког одреда КФОР-а, пренео је приштински „Телеграфи“.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је током посете кампу да је Немачка „стратешка тачка подршке“, те да је донација доказ континуираног немачког интересовања.

– Верујем да смо данас положили основе за јако немачко-косовско пријатељство – рекао је Харадинај.

Весељи: Војска до краја године, без обзира на протесте из Београда

Председник косовске скупштине Кадри Весељи рекао је за загребачки „Вечерњи лист“ да ће косовска војска бити формирана до краја године, без обзира на протесте из Београда те додао да ће у њој бити 5.000 активних и 3.000 резервних војника.

– На основи свих анализа које смо направили с пријатељима из НАТО-а, што се тиче стратешке сигурности, имаћемо пет хиљада активних и три хиљаде резервних војника. За све то имамо и пуну подршку готово свих чланица НАТО – рекао је Весељи.

Изграђен је дугорочни план који ће трајати 10 година, рекао је он и додао да ће косовска војска „бити састављена од свих грађана Косова“.

Задатак војске биће, како тврди Весељи, искључиво борба против тероризма и глобалне претње.

– Ово што се Вучић противи и позива Србе да се не укључују у војску Косова није људски ни коректно – рекао је Весељи за „Вечерњи лист“.

intermagazin.rs, Блиц
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here