Немачки медији: Само је Русија срећна због одласка Меркелове

Поделите:

“Вест о томе да ц́е канцеларка Немачке Ангела Меркел ускоро напустити политику у читавом свету су дочекали са забринутошц́у и само у Русији су срец́ни због тога”, пише новинар немачког листа “Тагесшпигл” Kристоф фон Маршал.

Према његовим речима, Меркелова ужива велику популарност у целом свету, а Немачка је поуздан партнер при решавању различитих конфликата. Такође је веома битно то што је Немачка четврта економија света и водец́а држава ЕУ, па шта год да она уради, то ц́е се директно одразити на њене суседе и партнере.

Завршетак политичке каријере немачке канцеларке брине многе због губитка гаранција и стабилности, наводи аутор. Меркелова има смирујуц́и утицај, мирно разговара са разбеснелим политичарима и може много да допринесе у решавању најразличитијих економских проблема.

Ипак, једина земља која ц́е бити срец́на због одласка немачке канцеларке биц́е Русија, јер је Меркелова ујединила читаву Европу по питању антируских санкција, пише Маршал. Аутор истиче да је она учествовала у склапању договора током преговора у Минску, као и током других самита.

“Меркелова увек може да подсети своје партнере на те договоре, али кад она оде с тим ц́е бити завршено”, наглашава аутор.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је раније изјавила да не намерава да се бори за место у Бундестагу на изборима 2021. године. Она се нец́е кандидовати ни за место канцелара, као ни за друге политичке функције.

Вести

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here