НЕМАЧKИ НАУЧНИK: САД и НАТО морају да се извине српском народу за све злочине!

Поделите:

Немачки психолог Рудолф Хензел, који је проучавао последице НАТО бомбардовања Србије, рекао је да је тада свесно и вољно почињен геноцид, те да би САД и НАТО требало да упуте извињење српском народу за злочине.

– Земља је потпуно загађена. Због оштећења генетског материјала, постоји опасност да се из генерације у генерацију рађају деца са деформитетима – рекао је Хензел, који сматра да све жртве треба финансијски обештетити.

Он је додао да уништавање имуног система као последицу има инфективне болести, тешка функционална обољења бубрега и јетре, агресивне леукемије и друге малигне болести, спонтане и превремене побачаје.

Хензел је рекао за „Вечерње новости“ да је НАТО агресија против Србије и тадашње СР Југославије била модел новог освајачког рата и да је насилно одвајање Kосова и Метохије од Србије било опасан сигнал за остале етничке групације у Европи.

Он је нагласио да у западним земљама влада насилна култура вођења ратова и да америчка војска и САД и НАТО већ деценијама воде ратове у целом свету, а крај се не назире.

– Ратови постају све убитачнији, подмуклији, просторно обимнији и геноциднији, носе са собом фаталне последице по културу свих западних земаља – каже Хензел.

Наводећи да се радиоактивна зрачења, којима су грађани Србије били изложени, не могу избрисати, Хензел је рекао да САД и НАТО морају открити мете и типове употребљеног оружја и да српски народ има право да зна истину.

– Императив је очистити тло и подземне воде, систем здравствене заштите мора да се ојача, да се обнове радна места, уништена инфрастрктура, да се засаде биљке отпорне на зрачење – рекао је Хензел.

Поновивши да је згрожен увредама српском народу које је недавно у Београду изрекла немачки нобеловац Херта Милер, која је рекла да су Срби „сами криви за своје патње и НАТО бомбардовање“, Хензел је опет позвао Милерову да се извини Србима.

 

 

Вечерње новости

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here