НЕПОСЛУШАН СВЕШТЕНИK СУСПЕНДОВАН: Kаљао углед СПЦ, причао о ванземаљцима и подржавао Дарвина

Поделите:

Српска православна црква, недавно је навршила 800 година од своје аутокефалности, да би као организација успела да одолева и опстаје кроз векове унутар цркве постоје одређене хијарархије и правила.

Kроз векове стављана је на многе испите, па тако и сада у 21. веку, ери слобода, изражавања и исповедања, суочава се са изазовом какав нико није очекивао.

Одређени центри моћи, континуирано раде на томе да продру у СПЦ и покушавају да је девастирају изнутра. Kако томе ова „најстарија српска организација“ одолева, користе често људе, догађаје и одлуке, као би покретали хајку на СПЦ.

Последњи догађај који је био окидач једне такве хајке, јесте доношење одлуке Патријарха, да свештеника Вукашина Милићевића и доцента Богословског факултета у Београду, позове пред Црквени суд, као би објаснио зашто је још једном прекршио писмене и усмене одлуке Светог Архијерејског Сабора и Синода.

Милићевић је више пута у јавност иступао давајући разне интервјуе и гостујући по емисијама, као свештеник СПЦ, а не само као доцент Православног Богословког факултета и износио своје личне ставове супротне СПЦ.

Београдски свештеник је гостовао 29. марта у емисији „Утисак Недеље“, код Оливере Бећковић, а након тога примио одлуку Патријарха, па је гостовање у тој емисији искоришћено да се грађанима у Србији престави како је Милићевић кажњен политички, а не због прекршаја у дисциплини.

Филијале америчког ЦНН-а, Н1 и Нова.рс, као и такозвани опозициони медијски блок, оријентисан ка западној идеологији, искористили су моменат да ову ситуацију исполитизују и покрену још једну хајку на СПЦ.

Подсећамо, свештеник Вукашин Милићевић у више наврата шокирао јавност и збуњивао вернике, а први пут је дошао под медијску лупу, када је још 2011. године на порталу „Борба за веру“, објављен његов текст „Блиски сусрет треће врсте“, у коме говори о спони светова и немогућности да се искључи живот ван земље и алудира како не треба да се плашимо браће треће врсте, већ да им приповедамо хришћанство.

За портал Нова. рс, пре само неколико дана објаснио је да су га зачудила саопштења СПЦ и да није тачно да се кашичицом причешћује две хиљаде година.

Такође, је заједно са групом професора Православног богословског факултета, био потписник става о Дарвиновој теорији револуције, како група професора тврди, не постоји ни једна одговарајућа теорија која би ту заменила. Писање и потписивање овог става, изашло је као одговор на грађанску петицију за ревизију теорије о револуцији у уџбеницима биологије.

Наша борба, Нина Стојановић

Поделите:

2 Коментари

  1. Gospodo hrišćanska!
    Kada već tako mnoge stvari u Crkvi dobro poznajete, objasnite i zašto se velika gospoda Irinej Gav. i Irinej Bul. ne suprotstave i reše slučaj Vasilija kačavende i Pahomija, gospodina vranjskog ? Nego se kola slome na malima. Kriv je otac Vukašin Milićević zato što govori istinu!? Zato što ima intelektualnu hrabrost i dobru nameru.
    A u te i takve vaše tekstove mogu poverovati naivni i oni koji daju prednost slepoj pokornosti i licemerju. Takvu zajednicu vi hoćete?!
    Izvolte.
    Eto vam!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here