Нерегулисана миграција опасна по друштво

Поделите:

Аустријски канцелар Себастијан Курц, поводом прве годишњице победе његове Народне партије Аустрије (ОВП) на парламентарним изборима, истакао је данас да је кроз спровођење реформи достигнута “висина лета”, пробијени облаци и да се сада “пуним темпом” наставља путовање примене програма владе.

У свом обраћању члановима владе и странке, Курц се осврнуо и на честе критике да влада, коју чине ОВП и десничарска Слободарска партија (ФПО) делују „социјално гладно“, рекавши да је „социјална мрежа“ велико достигнуће Аустрије и да је она хришћанско-социјална одговорност.

Снага сваког друштва, како је рекао, показује се у опхођењу са социјално слабима.

Курц је истакао да је главни циљ да се Аустрија поново врати на врх. „Теко смо почели да мењамо државу из њених основа. Још је много посла, још много људи мора бити уверено. Имамо још много посла да заједно променимо нашу предивну земљу“, казао је аустријски канцелар.

„Сви становници Аустрије треба да се осећајус сигурно у овој земљи и да се

слободно развијају. Мора бити могуће да се сви могу ослонити на јавни ред. Аустрија је најлепша земља у свету. Планине нам нико неће однети, али све остало морамо радом да зарадимо“, поручио је Курц.

Говорећи о имиграцији рекао је да миграција мења све, и да, ако није регулисана, она може бити опасна по друштво. Када је реч о европској политици, канцелар је исказао јасну приврженост либералној правној држави.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here