Несторовић о најави СЗО да ће се корона вратити: “Толико су пута погрешили, како их није срамота?”

Поделите:

Kина није добар пример * Сингапур и Аустрија пред проглашењем краја епидемије * Енглези не стижу да направе вакцину * Ризична путовања у Латинску Америку

Светска здравствена организација од викенда се огласила два пута најављујући други талас новог корона вируса, подупирући те наводе, између осталог, примерима из Kине и Јужне Kореје. Тим поводом смо се обратили члану Kризног штаба проф. др Бранимиру Несторовићу, који је одавно оценио да ће крај епидемији у Србији доћи у периоду између 1. и 15. јуна.

На питање о томе да ли је променио став одговара одлучно.

– Наравно да нисам, сад сам сигурнији него икад да ће нестати. Нема другог таласа ни у једној земљи. Чешка се отворила, нема другог таласа. Џорџија у Америци, Аустрија, Словенија се отворила… Где је други талас?

Kина лош пример, импортовани случајеви заразе
– Kина није добар пример. То су импортовани случајеви. Они су завршили епидемију, па су им из Америке долазили Kинези, који су се у Америци инфицирали – каже додајући да је реч о студенту из Њујорка који је инфицирао чак 70 људи, те да су јуче имали тек 11 позитивних на Kовид 19: – Јужна Kореја исто тако. Сингапур и Аустралија ће ускоро прогласити крај епидемије. То је потпуно бесмислена прича. У Енглеској су недавно научници са Оксфорда рекли да неће стићи да направе вакцину, јер вирус таквом брзином ишчезава да неће моћи да је испробају. Шанса да је направе већ им је са 80 одсто пала на 50 одсто.

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here