Нигеријка Србија Вилсон: “Велика ми је жеља да дођем у Србију по којој носим име”

Поделите:

Млада Нигеријка живи у Лагосу и бави се организацијом градских догађаја, а осим тога је и модна блогерка. Ништа то не би било необично за младу особу која прати трендове да се не зове Србија Вилсон.

Србија Вилсон је такође и утицајна на Инстаграму где објављује своје фотографије из Лагоса, а многе младе девојке се угледају на ову урбану Нигеријку.

Питате се да ли је име Србија уобичајено у Нигерији? Па, не баш.

“Моје име је и овде необично, а када ме људи питају како сам га добила и шта оно значи ја кажем да се тако зове једна земља у Европи“, каже за Б92 Србија која с поносом истиче своје необично име.

Kаже да није чула да се још неко тако зове у Лагосу, али је зато њен народ и те како чуо за нашу земљу.

Осим што се бави организовањем догађаја, Србија поседује радњу половних ствари и истиче да живот у Лагосу није ни мало једноставан.

“Живот у Лагосу је ништа друго него опстанак најспособнијих“, изјавила је за наш сајт.

Да добије име Србија смислила је њена мама због јако тешког живота, али и породичне ситуације.

“Мама ми је дала име Србија јер сам једина од све њене деце која је преживела“

Нажалост, Србија никада није била у Србији и велика јој је жеља да дође у нашу земљу по којој носи име а, како каже, волела би и да ради и живи у Србији.

 

Б92

 

Поделите:

2 Коментари

  1. jašta more,odmah da se da izraditi spomen obeležje sa postamentom od livene bronze a poprsje od srebra u prirodnoj veličini sa lovorovim grančicama..
    uvesti kao crveno slovo i neradni panađur svetu Srbiju Lagosku i Nigerijsku i odmah dati da se obeležava po eparhijama i episkopijama akatist za svaki slučaj da nebi narod poboljevao od difterije i dizenterije..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here