Nigerijka Srbija Vilson: “Velika mi je želja da dođem u Srbiju po kojoj nosim ime”

Podelite:

Mlada Nigerijka živi u Lagosu i bavi se organizacijom gradskih događaja, a osim toga je i modna blogerka. Ništa to ne bi bilo neobično za mladu osobu koja prati trendove da se ne zove Srbija Vilson.

Srbija Vilson je takođe i uticajna na Instagramu gde objavljuje svoje fotografije iz Lagosa, a mnoge mlade devojke se ugledaju na ovu urbanu Nigerijku.

Pitate se da li je ime Srbija uobičajeno u Nigeriji? Pa, ne baš.

“Moje ime je i ovde neobično, a kada me ljudi pitaju kako sam ga dobila i šta ono znači ja kažem da se tako zove jedna zemlja u Evropi“, kaže za B92 Srbija koja s ponosom ističe svoje neobično ime.

Kaže da nije čula da se još neko tako zove u Lagosu, ali je zato njen narod i te kako čuo za našu zemlju.

Osim što se bavi organizovanjem događaja, Srbija poseduje radnju polovnih stvari i ističe da život u Lagosu nije ni malo jednostavan.

“Život u Lagosu je ništa drugo nego opstanak najsposobnijih“, izjavila je za naš sajt.

Da dobije ime Srbija smislila je njena mama zbog jako teškog života, ali i porodične situacije.

“Mama mi je dala ime Srbija jer sam jedina od sve njene dece koja je preživela“

Nažalost, Srbija nikada nije bila u Srbiji i velika joj je želja da dođe u našu zemlju po kojoj nosi ime a, kako kaže, volela bi i da radi i živi u Srbiji.

 

B92

 

Podelite:

2 Komentari

  1. jašta more,odmah da se da izraditi spomen obeležje sa postamentom od livene bronze a poprsje od srebra u prirodnoj veličini sa lovorovim grančicama..
    uvesti kao crveno slovo i neradni panađur svetu Srbiju Lagosku i Nigerijsku i odmah dati da se obeležava po eparhijama i episkopijama akatist za svaki slučaj da nebi narod poboljevao od difterije i dizenterije..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here