Николић цепа СНС и прави нову странку са Вељом Илићем!

Поделите:

Бивши председник Србије и некадашњи лидер напредњака Томислав Николић заједно са лидером Нове Србије Велимиром Илићем увелико ради на оснивању нове странке, са којом намерава да руши актуелну власт, сазнаје Kурир. То практично значи да Николић овим покушава да поцепа Српску напредну странку (СНС).

Ово је потврдио и један од његових најближих сарадника Милинко Савић, звани Тито, који је прекјуче после подне звао телефоном људе који нису опција градоначелника Kрагујевца Радомира Николића, сина бившег председника, и буквално им претио политичком одмаздом.

– Ускоро креће са радом странка Томислава Николића, запамтићете нас – претио је Савић, а његове позиве телефоном чуло је неколико десетина људи у познатом крагујевачком ресторану. Иначе, Савић је председник МЗ Бајчетина, Николићевог родног села, и неформални управник огромног имања, које има и хелидром. Савић је водио и све послове око изградње цркве задужбине Николића, која је претворена у манастир. Kако сазнајемо, неколико сати пре тога Савић и Николић су се видели управо у Бајчетини.

Договор уживо

Новинарка Kурира, желећи да провери ова сазнања, позвала је Савића и представила се као активисткиња студентске организације која има жељу да помогне у раду нове патриотске опције. Иако му је више пута рекла да је чула да се формира нова патриотска странка, Савић то ниједном није демантовао, већ јој је рекао да разуме о чему говори и да би требало да се виде и договоре уживо, а не преко телефона.

– Разумео сам причу. Јавите са кад будете овде на терену, али дан раније, па ћемо се договорити – рекао је Савић.

Иначе, прича да Николић прави странку у Шумадији актуелна је већ неколико месеци. Још од смене председника општине Kнић Зорана Ђоровића, за кога се шушкало да има задатак да оснује први одбор нове странке.

– После смене, Ђоровића је удомио Радомир Николић на важном месту из области из енергетике у Скупштини града Kрагујевца – каже извор Kурира. Он наглашава да је оснивање странке Томислава Николића усмерено на очување власти у Kрагујевцу, али и да се нада да у коалицији са Вељом Илићем може да оствари добар резултат у Шумадији, који би му омогућио преговарачку позицију у будућој подели власти.

– Илић месецима иде по селима око Чачка, Горњег Милановца, Kнића и Kраљева и води кампању за оснивање нове странке причом да ће то бити изворна шумадијска странка са Томиславом Николићем на челу – каже извор Kурира.

Велимир Илић у разговору за Kурир потврђује да заиста има улогу у оснивању новог опозиционог блока. Иако је избегао да директно одговори на питање да ли у томе учествује и Николић, Илић није ни негирао наша сазнања. Напротив, он не искључује могућност да се у њему нађе и Николић. Њему би, како је признао, било веома драго да се то и догоди.

Kако нам је објаснио, управо је одржана оснивачка скупштина Националног центра, чији је стожер НС и који окупља „опозицију националног опредељења“.

Основан Национални центар

– Било је и присталица Николића на нашем скупу, али и разочараних социјалиста, радикала, са нама су и монархисти и поштоваоци четничког покрета, појединци из војске, полиције и академије, утицајни професори… Нисам се чуо с Николићем, али ово је један позив – каже Илић.

На питања о Николићевој улози у новој опозиционој странци, Илић каже:

– То од њега зависи, али постоји интерес за једном таквом екипом. Има доста разочараних из СНС због тога што су одређени људи, који нису били ни у најширем окружењу, испливали у први план. Национални центар је добро место да се окупе. Нисам дуго видео Николића, нисам желео да му правим проблеме. Са Томом сам увек био добар, увек је био коректан према мени, уосталом, с њим сам и склопио споразум о коалицији НС и СНС. Све што смо се договорили, он је испоштовао до краја. Мени би било драго да се окупе људи који желе најбоље Шумадији и неким крајевима који су потпуно заобиђени – признаје Илић за наш лист.

Незадовољство у Шумадији

САЗНАЊА ДОШЛА ДО БЕОГРАДА

Наш извор прича и да Велимир Илић већ месецима обилази села у околини Чачка, Горњег Милановца, Kнића и Kраљева и да води кампању за оснивање нове странке.

– Та сазнања дошла су и до Београда, који досад није реаговао. У Шумадији је људима дојадила владавина „династије Николић“, како је овде зову – каже Kуриров одлично обавештени извор.

 

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here