НИН се извинио читаоцима због насловне стране

Поделите:

„НИН својом насловном страном изговара страшну лаж. Било би поштено да Рингиер Аxел Спрингер каже да ли мисли да је то истина” поручио је Вулин. Вулин: Нико се не игра успоменом на жртве холокауста

ИН је данас упутио извињење читаоцима које је повредила насловна страна најновијег броја тог недељника, на којој је Србија упоређена са концентрационим логором.

У изјави за медије главног уредника Милана Ћулибрка и колегијума НИН-а наводи се да им није била намера да увреде жртве холокауста, већ да критикују Владу Србије.

„Апсолутно нам није била намера да увредимо жртве холокауста, већ искључиво да критикујемо Владу Србије за непоштовање важећих закона о раду и штрајку, које је сама предложила”, наводи се у изјави и констатује да је насловна страна новог броја НИН-а „изазвала бурне реакције”.

„Свеједно, очито је да постоје читаоци које је повредила провокативна илустрација на насловној страни и њима се извињавамо”, пише у изјави.

Вулин: Нико се не игра успоменом на жртве холокауста

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин данас је, поводом насловне стране НИН-а на којој је фотографија капије нацистицких логора са Арбајт махт фрај и насловом Радни логор Србија, рекао да не постоји новина на свету која би себи допустила да се игра успоменом на милионе побијених у холокаусту.

Вулин у писаној изјави наводи да НИН има право „на своју мржњу али нема право да вређа успомену на жртве мржње”.

„Срамно поређење Србије са нацистичким логором вређа сваког грађанина Србије али и сваког потомка преживелих жртава холокауста над Јеврејима, Порајмоса (нацистички злочини против Рома) над Ромима и геноцида над Србима. Жртве правог злочина нису заслужиле да њихову трагедију било ко доведе на ниво политичког напада” оценио је Вулин.

Уредништво НИН не бира како ће повредити Србију па макар тако повредили и милионе побијених Јевреја, Срба или Рома.

Од уредништва НИН не очекујем и не тражим ништа, али од власника НИН очекујем да се изјасне да ли стоје иза насловне стране свог издања, да ли се као страни инвеститор у Србији осећају као нацисти и да ли су њихови радници логораши.
Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Jedina greska NIN-a je sto su postavili taj nemacki natpis za rsdni logor,jer time su svoj ovj pogani dali priliku da se hvataju za holokaust kao za ku… i ako ih isti zabole za bilo cije zrtve.Trebali su staviti taj jedini naslov RADNI LOGOR SRBIJA i u pozadinu sliku radnika u bilo kojem preduzecu bez mogucnosti da se vidi ime toga preduzeca-fabrike.Pametnome bi bilo dovoljno jer u vecini slucejva poslodsvci svome roblju preporucuju da budu svesni da se kod njih radi kao na zapadu .ne obziruci se na to da ih placaju manje nego u vreme robovlasnistva,jer od toga nemaju dovoljno za stan i hranu ,sto su robovima vlasnici obezbedjivali da bi mogli preziveti i raditi.Prosao sam deo sveta i nigde nisam ni cuo ni video da negde radnik moze biti mesecima ne placen.Pa zar nije RADNI LOGOR SRBIJA,pa ovo nema ni u americkim crtanim filmovima sto se kod nas desava kao stvarnost.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here