Нишки извршитељи бржи од суда: Моравка и Зоран под старе дане, ни криви, ни дужни, остају без стана

Поделите:

И поред документације да су власници, утеривачи никако не одустају
НИШ – Стан у Улици војводе Мишића у Нишу, који су Моравка и Зоран Петровић купили још пре 15 година наћи ће се на лицитацији, али не њиховом кривицом.

Успели су да на суду докажу да су власници стана, али су извршитељи били бржи и не одустају од продаје, пишу Новости.

Петровићи су платили унапред да се стан изгради 18.000 евра, док је још две требало да доплате накнадно. Међутим, заврзламе почињу када се открије да су тадашњи предузетници исте станове продавали више пута, због чега је један завршио у затвору, док је други у бекству.
– Због пропуста који је направио судија, извршитељи су нам дошли на врата стана за који поседујемо судско решење да је наше власништво и у коме живимо 15 година, обили браву, заробили ствари и на вратима ставили обавештење да ће наш стан за два дана бити продат на лицитацији – тврди Моравка.

Она појашњава да стан нису могли да укњиже на своје име, и поред тога што су имали признаницу да су стан платили, као и уговор, па су решили да туже продавце стана, односно инвеститоре М. З. и М. М.

– Суђење се развлачило годинама да би на крају добили пресуду 16. септембра да је стан наш и да можемо да га укњижимо, али у том тренутку долази извршитељ и ми остајемо на улици – прича Моравка.

Њихова адвокатица Даниела Грујичић каже да су одмах у суду доставили пресуду да је стан власништво Зорана Петровића, али судија Далибор Станојковић, уместо да прекине извршни поступак и спречи лицитацију, доноси решење којим упућује на вођење даљег парничног поступка.
Поред свега тога што су доставили и доказали да је стан Зоранов, они и даље настављају да спроводе извршење. Неумољив је и извршитељ М. Т, који тврди да стан није Петровићев.

– Тај стан није њихов већ инвеститора. Ја само поступам по закону и биће продат на лицитацији – рекао је извршитељ. Грујичићева истиче да је читав предмет суду предат још априла 2015.

Петровићима “очи боду” и имена која су се нашла на списку оних који ће лицитирати за стан, међу којима, како објашњавају, има малолетника, али и рођака неких људи из правосуђа. Петровићи тврде да је све испреплетано рођачким и пријатељским везама неких који намеравају, каже Зоран, да “отму наш стан на лицитацији за само 10.000 евра”. Покушали смо да укњижимо стан, али је извршитељ, кажу, ставио и тамо забрану – прича Зоран Петровић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here