Нишко удружење тражи легализацију проституције

Поделите:

Све чешћем залагању у јавности за легализацију и декриминализацију проституције у Србији прикључило се и нишко “Једно удружење грађана – ЈУГ”.
За такву иницијативу наводе здравствене, хумане и економске разлоге и траже покретање јавне расправе.

Да се “најстарији занат” на свету, како многи називају проституцију, уведе у законске оквире залажу се многе јавне личности, а међу њима и министар у Влади Србије Бранко Ружић и председник СРС Војислав Шешељ, али нишко удружење “ЈУГ” наводи да својом иницијативом не подржава ниједног појединца нити политичку организацију, већ је легализација проституције “један од званичних циљева одређених статутом удружења”.

– Примери добре праксе показују да регулисање овог питања доприноси смањењу броја жртава трговине људима, бољој здравственој превенцији полно преносивих болести, као и економском просперитету како пружаоца услуга, тако и државног буџета – кажу из овог удружења.

Узор су им, како наводе, развијене демократије света у којима је проституција легализована.

Нишко удружење “Једно удружење грађана – ЈУГ” додаје да се залажу за побољшање положаја, стандарда и напретка становништва југа Србије. Иначе, ово удружење је основано у мају ове године.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here