Ништа им није свето: Екстремисти опет блокирали цркву РПЦ у Кијеву (видео)

Поделите:

Припадници екстремистичке групе С14 организовали су митинг испред капеле Десјатине цркве у Кијеву, саопштено је на њиховој страници на Фејсбуку.

„Акција је подршка архитектама и са захтевом за демонтажу незаконитих грађевина Московске патријаршије“, наводи се у саопштењу.

Раније је објављено да је петиција за захтевом да буде срушен објекат УПЦ Московске патријаршије поред Десјатине цркве сакупила мали број гласова.

Као одговор на изјаву екстремиста Манастир је позвао вернике на молебан и заштиту Храма.

Како јављају „Украјинске вести” у Храму и поред њега су се већ окупиле десетине људе, како парохијана, тако и представника медија. Тамо се налази и неколико одреда полиције.

Крајем јануара су екстремисти покушали да запале капелу, али је полиције ухапсиле екстремисте.

Јуче су активисти националистичких група демонтирали Часни крст у центру Кијева који је постављен на месту старог храма који су комунисти срушили.

Спутник

Поделите:

1 коментар

  1. Sada je jasno i slepima i gluvima pa i onim pomalo blentavima, da su danasnji nacisti u Ukrajini isti kao boljsevici.
    Posle rusenja crkava u Ukrajini mozemo da ocekujemo da ce poceti da spaljuju crkve zajedno sa svestenicima i vernicima kao ustase o hrvatskoj i Bosni i boljevici za vreme lenjina u Sovjetskom Savezu.
    Uostalom ovi danasnji nacisti u vec su spaljivali ljude u Odesi!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here