Njegoš i kralj Nikola persone non grata u Montenegru

Podelite:

Kada ste poslednji put primijetili na Javnom servisu ili drugoj režimskoj ili po montenegrinstvu sličnoj televiziji, emisiju o književnom stvaralaštvu kralja Nikole ili Njegoša, upitao je Radunović

Njegoš i kralj Nikola proglašeni su za persone non grata u današnjoj Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF Slaven Radunović.

Pošto nas kreatori izmjene crnogorskog genetskog koda “kuvaju” kao onu žabu iz čuvenog ogleda u kojem se njoj postepeno povećava temperatura u loncu, kako bi se lagano navikavala, sve dok ne bude potpuno skuvana, a da i ne primijeti, odlučih da pitam – kada ste poslednji put primijetili na Javnom servisu ili drugoj režimskoj ili po montenegrinstvu sličnoj televiziji, emisiju o književnom stvaralaštvu kralja Nikole ili Njegoša? Kada ste čuli citat iz “Goskog vijenca” ili pjesmu “Onam’, onamo”. Kada ste posljednji put čuli nekog zvaničnika da se poziva na njih dvojicu, njihov vladalački opus, njihove težnje, njihove poruke podanicima, upitao je Radunović.

Slaven Radunović

Da ponovim, dodao je on, „kuvaju” nas kao žabu. Radunović je pozvao građane da se „osvijeste prije nego zaključe – da je gotovo”.

Nije Crna Gora Predrag Bošković. Ni Savo Kentera. Ni Adnan Čirgić. Ni Broz. Ni Suzana Mugoša. Nije ni Milo Đukanović. Njegoš je Crna Gora. Janko je Crna Gora, zaključio je Radunović na svom FB profilu.

IN4S

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here