Њујорк као Дивљи запад: Девет младих убијено за највећи амерички празник, 41 рањен /видео/

Поделите:

Уз све, како наводе, створена је и хаотична атмосфера због експлозије илегалних ватромета током читаве ноћи у више делова града који има више од осам милиона становника.

У првом кобном ватреном обрачуну, у груди је погођен млади отац Хосе Цепеда (20), а несрећа се догодила у Бруклину након мање свађе, рекле су комшије објашњавајући да га је први метак убио, а да у болници нису ништа могли да учине.

То је био први у низу застрашујућих инцидената за које су синдикати полиције окривили градоначелника Била де Бласиа и надлежне који су прошле недеље усвојили годишњи буџет умањен за око милијарду долара, што је корак усмерен ка испуњавању захтева активиста за реформу полиције, наводи њујоршки дневни лист.

Јун је био нарочито насилан месец, додаје лист основан пре 101 годину, јер је током првих 28 дана упуцано 250 људи, према статистикама њујоршке полиције. То је огроман скок у поређењу са 97 особа страдалих у истом временском периоду прошле године и то је најнасилнији јун од 1996. године, показују статистике њујоршке полиције.

Јуче је у Харлему, у 116. улици, смртно погођен 23-годишњак. Полиција је обавештена о пуцњави, жртва је преминула минут по доласку у болницу, рекли су извори.

„Правили смо роштиљ. Сви су се само забављали“, рекао је сведок и додао да је изашао на кратко и кад се вратио сви су трчали у згради вичући: „Пуцају, пуцају“.

У свађи у Бруклину убијен је младић (19), који је погођен у груди, а осам година старији мушкарац рањен је у лево раме.

Непун сат касније у Бруклину убијен је и човек стар 40 година.

Само пола миље далеко од прве кобне пуцњаве, погођено је двоје. Младић (23) је упуцан у груди, а девојка (22) у десну ногу око 2.30.

У Харлему је 26-годишњи мушкарац тешко погођен након што је шесторо људи рањено у пуцњави на приватној прослави. Међу њима је био и дечак (15).

Лист наводи да још нико није ухапшен и да су истраге у току

Sputnk

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here