Нова навијачка катастрофа у Србији: Један у коми, после туче Гробара и Делија

Поделите:

Kако сазнаје Телеграф, сукоб се догодио у Новим Бановцима између две групе навијача наоружаних моткама, двојица после туче остала да леже, једном се лекари боре за живот

Две групе младића, како сазнајемо у питању су навијачи Звезде и Партизана, сукобиле су се у петак у вечерњим сатима у Новим Бановцима, у близини основне школе.

Епилог још једног обрачуна хулигана на улицама је један теже повређени малолетник који је у току вечери примљен на одељење неурохирургије Ургентног центра, где је оперисан, и лекари се боре за његов живот.

Према информацијама нашег портала, у тучи која је наводно била договорена због шарања графита, са обе стране је учестовало тридесетак младића, у сукобу су коришћене мотке, бакље и разни тврди предмети. Окршај хулигана трајао је неколико минута, био је жесток, и узнемирио је житеље мирног места крај Дунава.

У акцији полиције која је потом уследила, ухапшено је десетак виновника инцидента.

Нажалост, ово је само још један у низу навијачких окршаја на улицама који је виђен претходних годину дана.

Заоштрили су се односи међу најратоборнијим присталицама наша два највећа клуба до усијања, о чему сведоче бројне туче, од којих су две биле са смртним исходом.

Још није расветљено убиство навијача Партизана Демира Јукића у тучи и пуцњави која се догодила у новобеоградском блоку 60 почетком јуна прошле године. Јукић је имао само 18 година.

Последње “навијачко” убиство догодило се у септембру ове године у Бијељини, када је такође у тучи Делија и Гробара претучен на смрт 30- годишњи навијач Партизана.

Трагични догађају су још једна потврда тезе да више и није важно да ли се игра утакмица да би дошло до сукоба који су у највећем броју случајева брутални, где се не бирају средства.

Подсетимо и да су се недавно у Земуну, такође у договореној тучи, пре меча у Горњој Вароши сукобиле присталице Звезде и Земуна. Срећом, у том сукобу није било теже повређених.

На помен навијачких нереда и даље је многима у сећању претпоследњи дерби на Партизановом “југу” када је дошло до покушаја “преузимања” трибине од стране једне фракције, али је тај покушај осујећен. У масовној тучи учествовала је и неколицина хрватских држављана који су пребијени, поскидани и избачени на атлетску стазу.

 

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here