Nova S црта мете на чело Вучићу и Весићу!

Поделите:

Наводно истраживачко новинарство којим се тобоже бави Нова С је заправо корумпирано новинарство под диригентском палицом уредника Весе Симоновића које таргетира и потом се обрачунава са свима који стоје на путу његовим газдама тајкунима Шолаку и Ђиласу.

“Новинар” Веса Симоновић или тајкунски потрчко?

Својевремено је УНС објавио чланак у коме се наводи како је уредник и “новинар” Веселин Симоновић, на сумњив начин дошао до стана у насељу Белвил.

У тексту који је објавио УНС на свом порталу, даље се наводи да ова повезаност „независног“ новинарства с најмоћнијим људима у земљи, међу којима су и осумњичени за неколико сумњивих приватизација, само сведочи да им је циљ био отимање пара од грађана и оглашивача.

Поред поменутих станова у Белвилу Веса Симовић је формално један од оснивача Дорћол Платз-а, а неформално власник.

Портал нова.рс је портал ТВ „Нова С“, кабловске ТВ, у власништву Јунајтед групе, коју контролишу Шолак и Ђилас, познат по ширењу лажних вести и крајњој непрофесионалности.

Мете на чело Вучићу и Весићу!

Након Вучићеве најаве да ће се држава обрачунати са мафијом, Нова С почиње са нападима на Вучића покушавајући да га повеже са мафијом.

На исти начин као и Вучићу Нова С црта мету на чело и другим државним функционерима па и Горану Весићу, доводећи га у везу са мафијом.

Kолико је поуздано и релевантно информисање које пружа Симоновићева Нова С најбоље сведоче критичке објаве твитераша различитих политичких убеђења, од лево-либералних, преко демократских до оних на десници.

Текстови који је објавила Нова С у коме државне функционере пореде са мафијом имају све елементе спиновања и не садрже ни један релевантан податак.

Уместо истраживачким новинарством Нова С се бави измишљањем вести и конструкцијама којима је главни циљ дискредитација државних функционера и урушавање кредибилитета свих националних институција, почевши од цркве, преко војске до саме државе. Посао који обавља Веса Симоновић за своје тајкунске газде је спојио “лепо и корисно”. Веса као милогорац има прилику да пљује све што је српско усред Србије а за то још бива плаћен од својих газда.

Напад је најбоља одбрана – али да ли је?

Не би било први пут у историји да се новинари стављају у службу мафије. Тако је чувени Ал Kапонеов новинар Алфред Џејк Лингл колумниста Цхицаго Трибуне-а у ондашњим медијима био представљен као мученик након убиства, све док није откривено да је заправо одрађивао спиновање и рекетирање за свога газду Kапонеа.

Лингл је као новинар званично зарађивао 300$ месечно док је укупни салдо његових прихода износио 60 000$ годишње, што никако није могло да се оправда новинарском платом.

Попут Весе Симоновића и његов претходник Лингл је такође покушао да се бави кафанским пословима, но у томе није био успешан. Успех је показао у новинарском спиновању и рекетирању за свог газду Ал Kапонеа.

Нови центар

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here