Нова Влада без Брнабићеве, Михајловићеве, Стефановића…

Поделите:

Члан Председништва СНС Милош Вучевић изјавио да ће сутра на консултације о формирању нове владе са председником Србије СНС тражити мандат за састав владе.

“Легано и легитимно је да мандат за састав владе буде поверен СНС, онда ћемо још видети да разговарамо са потенцијалним коалиционим партнерима око формирања владе, верујем да ће за месец до месец и по дана влада бити формирана”, рекао је Вучевић за ТВ Пинк.

“Свакако ће влада бити формирана у уставном и законским роковима, нигде не каснимо, битно је да формирамо владу која ће имати капацитет, енергију и политичку снагу да заједно са председником Србије Александром Вучићем у наредне четири године ради на економском јачању Србије и да наставимо борбу против короне”, навео је Вучевић.

Вучић је након избора најавио да ће у нову Владу Србије узети нове људе “да покажемо да нисмо бахати и да ћемо узимати људе и са листа које нису прешле цензус, да направимо Владу која ће да доноси кључне одлуке и да има још шири консензус”.

Нови људи у Влади Србије ће пре свега ипак доћи из редова СНС, што је и очекивано након резултата које је ова партија остварила на изборима. Вучић жели да покаже грађанима Србије и гласачима СНС да нова Влада значи и један нови почетак, стога ће министри који су показали лоше резултате или се за њих на било који начин везују неке негативности, изостати из нове Владе.

У нову Владу дефинитивно неће ући Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, и Ана Брнабић. Такође ни Младен Шарчевић неће добити прилику да се нађе не само на списку нових министара него ни на некој битној функцији власти због недавне афере са покушајем укидања веронауке. Уколико Социјалисти буду узети у формирање нове власти највише могу да очекују три министарских места. То значи да поред Дачићевог за кога постоје спекулације да би могао наследити Небојшу Стефановића,  евентуално могу очекивати још два министарска места.

Право изненађење ће ипак бити уколико Вучић испуни своје обећање и узме некога у Владу са опозициних листа које нису прешле цензус. Ако се то деси неће бити неки од потрошених лидера већ неко из тих странака који би могао да репрезентује и оне бираче који немају представнике у парламенту.

Видовдан

Поделите:

2 Коментари

 1. Комунисти и Маршал су сваки крах почињали новом реформом. Испочетка, увек испод НУЛЕ.
  Тако и неокомунисти СНС објављују да ће нова Влада остварти “један нови почетак”.
  Почнимо љубав из почетка. Од НУЛЕ.
  Убили се хвалећи се резултатима, а почињу из почетка, из новог почетка. И после МАРПАЛА – машала.
  Још само да закажу КОНГРЕС Коминтерне у Бриселу, са Блером на челу, па да нас Бог ибије.
  Народе, да ли смо слепи и глуви на њихово балезгање?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here