Новак Ђоковић кроз сузе прича о сусрету са избеглицама

Поделите:

 

 

 

 

 

Новак Ђоковић се током интервјуа са Луисом Хоусом присетио једног посебно болног тренутка из Београда, његовог сусрета са избеглицама и једном девојчицом због које се расплакао. Ни данас, много времена након тог сусрета, не може да задржи сузе.
Тенисер је током интервјуа отворено говорио о свом детињству, рату и изазовима у животу, али када се дотакао теме избеглица које на путу ка западној Европи пролазе кроз Србију, није успео да задржи сузе.

– Стотине хиљада избеглица је прошло кроз Србију на путу ка Немачкој, Аустрији, већим земљама, били смо им на путу. Изгубили су своје породице, кућу, дом, тражили су кров над главом. Ишао сам да посетим једну од тих локација у Београду, у питању је био један хотел. Могао сам да претпоставим шта ме чека, али чим сам ушао осетио сам јаке емоције. Бол, несигурност, туга – почиње причу Новак.

Најтеже му је пало када је био са најмлађима.

– Отишао сам у део где су била деца, посматрао сам их, један од волонтера ми је рекао да им се придружим. Нисам знао како да реагујем, хтео сам да будем са њима, али не да им реметим тај простор. Почели смо да се играмо и после десетак минута ме је неко из УНИЦЕФ-а потапшао по рамену. Дошла је мајка девојчице са којом сам се играо, имала је око две-две и по године и рекла јој “Време је да идемо”. Помислио сам “Где, шта ће се догодити? – причао је Ђоковић када су кренуле сузе.

– Извините, чак и данас ме то толико погађа. Не знам ни сада где су отишли. Видети маму како води њу и дечака од шест-седам година. Иду без ичега, пешке, негде. То су ствари које вам сломе срце, то је оно што рат ради. Тешко ми је било, али сам у исто време био захвалан, јер сма прошао кроз сво то искуство, кроз рат из деведесетих, све то ме учинило осећајнијим, више повезаним са људима. Kолико год да ме боли, вратим се на та дешавања и свхатим да оно што имам у животу брзо могу да изгубим ако не уживам у томе. Све то ме оставља чврсто на земљи – закључио је наш тенисер.

Погледајте цео интервју, а део у којем говори о избеглицама се налази на 25. минуту.

 

 

 

 

 

 

Ноизз

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here