Нове мере Марка Закерберга: Да ли ћемо бити безбеднији на Фејсбуку

Facebook Cambridge Analytica
Поделите:

У интервјуу за CNN, Закерберг је изјавио и да се не противи владином мешању у регулацију фејсбука. “Мислим да је више питање о томе која је права регулација, него да или не, да ли треба да буде регулисано.”

Оснивач Фејбука, Марк Закерберг огласио се на посту на овој платформи о недавном скандалу везаном за безбедност података корисника.

“Ја сам основао Фејсбук, и на крају дана ја сам одговоран за оно што се дешава на нашој платформи. Озбиљан сам поводом заштите наше заједнице. Ово што се управо десило са Kембриџ аналитиком не би требало да се дешава са апликацијама у будућности, то не мења шта се десило у прошлости. Поука коју извлачимо из овог искуства је та да боље осигурамо нашу платформу и начинимо ову заједницу безбеднијом за све њене чланове у будућности.”, пише програмер у посту.

Закерберг је у посту навео даље мере које ће Фејсбук предузети да осигура безбедност података његових корисника.

Прво, Фејсбук ће направити истрагу свих апликација које су имале приступ великој количини података пре промена из 2014. Те промене су апликацијама ограничавале количину података њихових корисника којој су имале приступ. Апликације које одбију да учествују у истрази, уклониће са платформе.

Друго, забраниће приступ подацима корисника који нису користили апликацију дуже од 3 месеца.

Треће, активније ће скретати људима пажњу на то којим апликацијама дозвољавају приступ њиховим подацима. Убудуће ће на врху “њуз фида” о томе стајати подсетник.

У интервјуу за ЦНН, Закерберг је изјавио и да се не противи владином мешању у регулатцију фејсбука.

“Мислим да је више питање о томе која је права регулација, него да или не, да ли треба да буде регулисано.”

Kако бисте учинили свој Фејсбук профил безбеднијим, искључите опцију да апликације имају приступ вашим подацима преко људи на вашој листи пријатеља.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here