НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ УБИСТВА АДВОKАТА: Мишу доушник коштао главе, осветили су се за прљаве радње!

Поделите:

Адвокат Драгослав Миша Огњановић (57) успео је да из затвора извуче црногорског држављанина А. С. уз услов да му преноси информације из “кавачког клана”. Да му је осуђеник окренуо леђа, адвокату Огњановићу постало је јасно десетак дана пре него што је убијен у сачекуши у Новом Београду, последњи је податак до којег је дошла београдска полиција.

Да овог сазнања дошло се провером документације из канцеларије адвоката Огњановића, али и саслушањем најближих сарадника убијеног адвоката.

– Огњановић је успео да из затвора извуче А. С., који је у Србији одговарао због изнуде, али оно што је у истрази најбитније јесте то што је тај младић рођак једног од вођа „кавачког клана“ Радоја Звицера. Адвокат Огњановић је обећао А. С. да ће га извући из затвора под условом да му због блискости са „кавачанима“ преноси сва дешавања, активности и планове клана. Kавачка екипа је, иначе, главни супарник његовом најјачем клијенту Луки Бојовићу (43) и његовим сарадницима из „шкаљарског клана“ – пише недељник „Експрес“, позивајући се на изворе из истраге.

А. С. је пристао на нагодбу, изашао је из затвора и отишао у Црну Гору. Први састанак на којем је требало да одржи своје обећање заказан је у Подгорици почетком јула. Огњановић је отишао у Подгорицу, али се А. С. није појавио на договореном месту. То је Огњановићу био јасан знак да од договора са А. С. нема ништа, али и да га је он очигледно продао „кавачком клану“ и да им се због тога може наћи на мети.

– Закомпликовало се превише ствари. Пропали састанак са А. С. само је последња ствар у низу због које је Огњановић био свестан да му прети озбиљна опасност. Kонкретних доказа који су довели до идентификације и хапшења осумњичених убица још нема, али је јасно да је Огњановић убијен у мафијашком рату који се води између Луке Бојовића и његових највећих непријатеља, а то је с једне стране „кавачка екипа“, а с друге наследници убијене браће Шарановић. Оба трага воде ка Црној Гори – рекао је за „Експрес“ извор укључен у истрагу убиства београдског адвоката.

Божидар Божо Спасић, некадашњи оперативац ДБ-а, каже за “Ало!” да је сигуран да се Миша у свом послу држао етике и да није имао мотив да тражи од клијента цинкари припаднике “кавачког клана“.

– Тешко прихватам причу да је Миша врбовао људе блиске неком клану. То се кочи с адвокатском етиком, а познајући га, знам да он не би имао интерес за тако нешто. Он је био богат и угледан, није имао разлога да тражи такве информације. Сигуран сам да ова прича има за циљ да одвуче фокус с праве истине. Миша је био лаф од човека, врло коректан и срдачан – каже Спасић.

Ницовић: Мафија се осветила за прљаве радње

Члан Светске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић каже за “Ало!“ да наводи из истраге потврђују тезу да је адвокат Огњановић прешао забрањену линију у односу са клијентима.

– Прича да је Миша тражио информације од људи блиских „кавачанима“ и те како пије воду. Миша је ушао у сиву зону, која није за адвокате. На крају му се мафија осветила – тврди Ницовић.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here