НОВИ ПОДМУKЛИ ПЛАН МИЛА ЂУKАНОВИЋА Доводи навијачке групе на литије да праве хаос, спрема никад гори удар на вернике

Поделите:

Изгеда да је власт одлучила да себи обезбеди ”легитиман” изговор за гушење литија.

Мирне литије које свако вече окупљају између 150 и 200 хиљада грађана су нерешива енигма за режим Мила Ђукановића.

У намери да разбије најмасовнија окупљања грађана, незванично, режим планира да “увезе” навијачке групе из региона са циљем стварања нереда.

Подсећамо, премијер Марковић, министар унутрашњих послова Нихоџић и директор Управе полиције Вељовић у својим изјавама поводом литија су саопштавали да немају замерки на литије, док су мирне и без нереда.
По свему судећи, а по опробаном рецепту, изгеда да је власт одлучила да себи обезбеди ”легитиман” изговор за гушење литија.

Стога, апелује се на све у организацији, на редаре и све грађане које учествују на величанственим, мирним литијама, да обрате посебну пажњу ових дана и не дозволе да се реализује овај жељени режимски сценарио.

Да подсетимо, црногорски Закон о слободи вероисповести, који је усвојен 27. децембра, предвиђа да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор верника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here