Нови тренд: Одседање у сиротињским кућама уместо у хотелима

Поделите:

Да ли сте и ви од оних који воле да живе у духу локалног народа приликом посете одређеној земји?

Рави Санси је отворио врата своје гарсоњере, да не кажемо страћаре у Улици Голибар у центру Мумбаја, где живи са 16 чланова породице. Гости ће одседати у адаптираном поткровљу са једним душеком, клима-уређајем и телевизором са равним екраном. Међутим, тоалет се налази ван куће, а уколико гости желе да једу у његовом дому, његова породица ће припремати храну или препоручити ресторан у близини.

MumbajМумбај

Необична иницијатива се родила након што се један Холанђанин Давид Биџл случајно нашао у кући Равија Сансија.

“Тада ми је ова идеја пала на памет. Већина људи зна да ове страћаре постоје, али нико није искусио живот у њима јер то није њихова реалност”, каже он.

Домаћин Рави Санси ради у фабрици за коју Дејвид производи пећи за кување. Тако су се и упознали. Рави је прво био скептичан и мислио да туристи неће желети да одседају у његовом дому и да ће пре бити у комфорном хотелу.

Ипак, није био у праву, а људи који су жељни да искусе живот локалаца били су одушевљени овом идејом. Место се резервише преко његове странице на Фејсбуку. Рави поседује основно знање енглеског језика које му помаже да комуницира са гостима, пише “Лонелy планет”.

Извор: Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here