Новинар кога је Грухоњић избацио са трибине: То је фашистичка трибина а не трибина о фашизму!

Поделите:

Тома Ловрековић кога је обезбеђење Динга Грухоњића избацило са трибине у Новом Саду, апелује на УНС и НУНС да се огласе и осуде фашистичко понашање организатора трибине.

Трибина под називом “Речи нашег времена: тоталитаризам-национализам-екстремизам-ксенофобија” у организацији НДНВ, са Динком Грухоњићем као модератором, и учесницима: Ласло Вегел, Сања Кљајић, Игор Бесермењи, Александар Попов, Маја Леђанац, Дарко Шпер и Леа Котлица, почела је инцидентом.

На трибини Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), која је вечерас требало да буде отворена за све заинтересоване Новосађане, догодио се инцидент када су из просторија грубо избачени новинар Томо Ловрековић и студент Михаило Јањић.

По речима новинара Ловрековића, на трибину је дошао у друштву студента Михаила Јањића:

 – Чим смо сели пришао нам је човек из обезбеђење и почео да нас истерује са трибине и вређа говорећи: “Ђубрад једна”, “Марш напоље” “Олош једна” и сл. На наше питање каква је ово трибина против фашизма када се организатори према гостима трибине тако понашају, човек из обезбеђења ме је повукао за руку у намери да нас истера са трибине. Тада се појавио Динко Грухоњић који је у истом стилу наставио са вређањем говорећи: “Марш напоље, ја ћу те лично избацити, ђубрад једна!”- рекао је новинар Тома Ловрековић.

 – Очекујем да се новинарска удружења УНС и НУНС огласе и реагују поводом овог варварског поступка, као што су реаговали и у неким претходним случајевима, да стану у заштиту професије и да се супротставе насилницима.- рекао је новинар Ловрековић.

 – Тема трбине коју је организовао Динко Грухоњић и НДВН је борба против фашизма и тоталитаризма. Ако неком не даш да присуствује трибини шта си друго него фашиста и тоталитариста? Прича Динка Грхоњића и његове екипе је лицемерна у потпуности! Очигледно је да је по Динку једино допустиво мишљење оно које се поклапа са његовим.- закључио је Ловрековић.

Видовдан

Поделите:

13 Коментари

 1. Vidovdan tepa ovom mudzahedinu.
  I uvek se tepa muslimanima,te je Mesa Bazdarevic(sluzbeno na eutosportu MESHA),selektor BIH fudbalera,te razni drugi,Hari mata Hari,te onaj islamista iz Sarajeva,sto je pevao sa Zmijanac…a evo sada DINKO?
  DINKO JE SABAHUDIN.
  SABAHUDIN JE IZBACIO SRBINA.
  SABAHUDIN GLUHONJIC
  SABAHUDIN GLUHONJIC
  SABAHUDIN GLUHONJIC
  SABAHUDIN JE ISLAMISTA
  SABAHUDIN JE FASISTA
  hajdemo zajedno
  SA-BA-HU-DIN
  SA-BA-HU-DIN
  Alo Srbi,ima li vas,IMATE LI MOZGA?
  Ne Dinko,vec SABAHUDIN (kakvo ogavno ime a mili nadimak)
  Vidovdan se plasi SABAHUDINA.

 2. ТЕШКО КОД НАС ПРОЛАЗИ ПРАВО НА ДРУКЧИЈЕ МИШЉЕЊЕ И ПРАВО НА ЗАЊЕ.
  Ништа чудно са ове трибине у НДНВ. Мени је и у Матици српској председник одузимао реч, тј. звао је обезбеђење да ме избаце зато што сам на седници Скупштине Матице српске тражио да се гласа о томе да ли сме Правопис српскога језика Матице српске да багателише Члан 10. Устава Србије па да зз српски језик одређује и даље два писма као у време српскохрватског језика. Председник Матице није дозволио да се о томе уопште гласа, јер је он проценио да с туђим писмом у српском језику ми “чувамо дубровачку књижевност” која је на латиници. Страшна глупост с којом се заноси председник Матице српске, не знајући да не може писмо да чува дубровачку књижевност него језик. Ако је дубровачка књижевност писана српским језиком, без обзира на писмо, та је књижевност српска.
  То је отприлике исти (а у нечему и гори) поступак председника Станића него овај поступак Глухоњића. Друкчије мишљење и слобода на друкчије мишљење тешко пролази код аутарних и слабо образованих људи.
  Дакле, по мом мишљењу и убеђењу, Глухоњић и Станић слично раде. А како сам чуо, раде обојица на Филозофском факултету, па су можда и зато слични у раду на челним функцијама у својим областима.

  • Не глупирај се, кирилица је на ЕУ новцу, кирилицом Бугари уђоше у Јевропу и нису је се одрекли, зато не замајавај овај народ таквим лажима!

   • Hm,hmm….studenti medicine,farmacije…se,dave u latinici i latinskom jeziku..naravno,i bugari,zavisno od profesije barataju latinicom. Imate citav niz,obavezne upotrebe,kao sto je zeleznicki saobracaj,u evropi,medjunarodni tovarni list cim obrazac,ucesnici su obavezni latinica i nemacki jezik. Rusi su nekada,imali svoj obrazac,kirilicu,rukom popunjano sa mastiljavom olovkom,odustali su…

  • ЗАШТО БИ СРБИ БИЛИ У СВОМ ПИСМУ БИЛИ ИЗВАН СВЕТА!?

   Нису нам потребна само та два писма. У кинеском језику Вам неће помоћи ни ћирилица ни латиница. Треба нам и грчко, и арапско и свако друго писмо за друге језике. Ви, међутим, не разумете да Србима не требају два писма у свом језику и његовом писању. Ко су то Срби да једино њима требају за њихов језик два писма! Не требају, човече! И зато нико други не уводи друго, алтернативно и супарничко писмо у свој језик. Зашто би само српском језику требала и латиница, поред ћирилице, а енглезима, на пример, довољна је латиница? Ви, очигледно, ништа не знате о историјату наметања латинице Србима и зато не разумете да је друго писмо увек наметано Србима да би заменили своје писмо. Ви мешате корист од тога што ће Срби знати да употребе латиницу у читању хрватских књига (и ту нам је то писмо корисно, па треба да га научимо), али нам та латиница, као ни било које друго писмо, ничему не служи другом у свом језику до да наставимо затирање свога (ћириличког) писма замењивањем тим туђим нам писмом. Чак и да су то изворно оба писма српска (а наравно да нису), задржавањем та два писма у писању језика Срба немају никакву сврху, осим да се наставља затирање ћирилице, па да, када се ћирилица коначно замени, Срби не буду више оно што су били хиљаду година. Тада бисмо улазили у српске православне цркве као туђе, јер све што у тим црквама пише нама би било страно и туђе. Како не умете (или нећете?) да видите да нико као Срби не раде са својим језиком и двама писмима као ми.
   Два писма функционално нису трајно могућа у било ком језику, па ни у српском. И зато Србима и нестаје ћирилица јер се форсира њена замена туђим писмом латиницом.

   • Hm,hmm…raja,ko raja,kako joj lakse,a inace,ne delim zabrinutost, nacionalista i nacista…da je pismo ugrozeno,pa eto,moraju Arkan i Ceca da spasavaju ” vaskoliko srbstvo”…. A,crkve imaju ikone,pa nemoze mnogo da se gresi,na primer,banes u crkvu kod Trstenika,sa zida, bleje ikone, Vuka Draskovica,i Draze Mihailovica..ne treba vam ” notar-previdikac”, za kirilicu,sve je jasno,nema sogresenija…

 3. Да ли сте ме разумели, поштовани Cvrcak (Цврцак) да су Србима не само непотребна него и штетна два писма у српском језику? Кад би нама била потребна два писма у нашем језику, била би потребна два писма и Енглезима у њиховом језику.

  • Postovani g. Zbiljicu
   Cenim vasu borbu za cirilicu, jer gledajuci oko sebe, vidim da latinica sve vise potiskuje cirilicu, da se cirilica rapidno gubi.

   Ali, smatram da to uopste nece uticati na nas jezik, jer, nas jezik se savrseno pise standardnom latinicom od 30 slova, a izgleda da je razumljiv i kad je pisan sa 24 slova – kao ovaj moj komentar (tj bez akcenata).

   I nadam se da ce u HR i SLOV biti ponovo izucavana cirilica, makar ukratko, radi juznoslovenske solidarnosti.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here