НСД: Убице Срба пожељне, а српски интелектуалци нису

Поделите:

Да је краљ Никола , чија је политичка и национална идеја била најближа ономе што тренутно у овдашњој јавности заступа Нова српска демократија, остао да почива у Италији до данас, власти би га ставиле на списак непожељних Срба у Црној Гори, реаговао је портпарол НСД-а Марко Ковачевић поводом забране уласка од стране режима једном броју српских интелектуалаца у Црну Гору.

„Неко је ипак уграбио да краља, коме се и те 1989. године када су његове посмртне остатке донијели у Црну Гору замјерало од комунистичких власти да је превише србовао, врати на Цетиње. Цетиње, које сада мрзи народ, ком је њихов краљ припадао срцем и душом и чије је непријатеље желио, како је говорио, да спржи. Дакле, елементарна логика указује, да би краљ Никола данас желио да спржи скоро читаво Цетиње.

А шта би тек урадио са онима који бране српским интелектуалцима улазак у Црну Гору. Он, који је на Цетињу издржавао и у службу примао све виђеније српске интелектуалце свога времена, Лазу Костића, Симу Матавуља и многе друге… Шта би рекао краљ Никола, на то да власти данашње Црне Горе забрањују улазак Матији Бећковићу, који је иначе из Роваца, у ову земљу. У земљу коју су прославили и краљ Никола и Матија Бећковић. Такође и сви они интелектуалци који су доследни науци када сагледавају историју Црне Горе, попут Чеде Антића или Александра Раковића, нису пожељни у данашњој Црној Гори, која не жели да зна ишта о себи и која се крије у имагинарним сукобима и епским биткама из 1918. године којих није било“, напоменуо је Ковачевић и истакао:

„Са друге стране као пожељне имамо Кељмендија, Чекуа, Тачија, Харадинаја. Стипе Месић је почасни грађанин Подгорице, Титу се диже споменик. Они који су убили највише људи из Црне Горе, попут Тита, који је одговоран и за убиство оца Матије Бећковића, и они који су подржавали политику мучења војника из Црне Горе у логору Лора у задњем рату, попут Месића, ти имају своје мјесто у духовном бићу данашње државе. Своје мјесто у њој имају и албански нарко дилери, као и терористи са Косова и Метохије који су људима који потичу из Црне Горе тамо вадили органе и пунили њиховим тијелима масовне гробнице. Свако ко је убијао Србе, пожељан је данас у држави Црној Гори. А непожељни су српски интелектуалци.

Не би требало да нас зачуди, додаје, да почну да упадају рације по кућама и траже Бећковићеве, Раковићеве и Антићеве књиге да их протјерују из земље.

„Свака сличност са Хитлером и Трећим рајхом је намјерна. И то не од нас који дајемо ово саопштење, него од оних који све ово раде“, нагласио је Ковачевић.

 

IN4S

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here