О ХИЉАДАМА СРБА КОЈЕ ЈЕ ПОБИО НАТО НИШТА: Амерички амбасадор тражи од Србије да се реше случајеви паљења америчке амбасаде и браће Битићи

American and Serbian flag pair on desk over defocused background. Horizontal composition with copy space and selective focus.
Поделите:

Амерички амбасадор Ентони Годфри каже да САД очекују да ће бити решени случајеви паљења америчке амбасаде у Београду и убиство браће Битићи и да ће починиоци бити осуђени.

Навео је да је својој заклетви приликом одобрења његовог постављења за амбасадора у Србији споменуо и случајеве паљења амбасаде САД и убиство браће Битићи.

– На мојим првим састанцима са министрима из владе било је речи о оба та случаја. Имали смо веома отворен дијалог, не занемарујући било које теме – рекао је Годфри после потписивања амандмана у Влади Србије о додатној помоћи САД-а.

Годфри је рекао да је велики део помоћи коју Србији пружају САД управо везан за помоћ владавини права и правосудним институцијама. Навео је да САД са Србијом заједнички раде на многим стварима и да сматра да већину енергије треба фокусирати на то да се гледа унапред и да је и у интересу САД да се Србија креће у правцу чланства у ЕУ.

– Зато ми опредељујемо ова средства, не зато што волимо Србију, мада је и то тачно, волимо је, него зато што је и у америчком интересу да ви остварите напредак. Заиста сам поносан на помоћ коју дајемо и о којој смо се и данас договорили – рекао је Годфри.

intermagazin.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here