Мигранти су исламска војска на прекоманди или отпусту

Поделите:

Припадао сам генерацији југославенске омладине која није прослављала матуру. Умро је друг Тито и све свечаности су биле одказане. Дежурало се у холовима школа уз његову слику. Дежурали су само најбољи ученици, као што су се и у комунистичку партију примали само најбољи ученици. Нити сам тада био у партији, нити сам дежурао.

Припадао сам такође првој генерацији свршених средњошколаца који су одмах након завршетка средње школе одлазили на служење редовног војног рока у Југославенску Народну Армију ЈНА) и то годину дана, ако се уписао факултет, а ко није настављао са школовањем, ишао је накнадно још три мјесеца на дослужење војног рока.

У ЈНА сам прошао обуку за пјешадинца, озбиљна војска је имала и озбиљну обуку. Ту се свашта могло научити, ко је хтио. Имали смо и озбиљне војне вјежбе, када се теорија спроводила и провјеравала на терену. Ту сам научио један појам знан као „подковица“ и њега карактерише распоређивање војске која дочекује напад друге војске, у облику подкове. Нападач се пусти да уђе у њу, а онда се затворе крајеви подкове и почиње онда нешто што Руси називају у својој војној доктрини – „котао“, непријатељ се у великој ватри „крчка“, све док се сви не побију или предају.

Сурово јесте, али тако је то у ратовима и све су војске у свим ратовима углавном исте. Војска је један комплексан организам са осјећајем за самоодржање. Суровије и нељудскије је изазвати рат, а када дође до њега све је касно и узалудно је позивати се на људске и цивилизацијске тековине, не чује се од пуцњаве. Чудити се да се у рату убија, гранатира и да људи гину је безобразно или је доказ глупавости.

И овај цунами миграната што нас је задесио, неког у већој, неког у мањој мјери, којег разни аналитичари освјетљавају из свих могућих углова, не знају или не смију да га освијетле са овог једног другог угла, војничког. Јер што више гледамо мигранте и у живо, а не само преко медија, све нам више личе на војску у прекоманди или на допусту.

Па изанализирајмо и ова три могућа сценарија ове нежељене појаве, пошто је стихијска, јер се не ради о природној миграцији. Ради се о војсци која чека наоружање и која је саставни дио пројекта због којег и постоји НАТО, а то је заокруживање Русије и довођење у незавидан положај, када ће морати да пристане да продаје своје ресурсе испод цијене Западу, који вијековима покушава да се прошири и на Исток ради пљачке. Муслимани, што је вјера највећег броја миграната, као веома бројни и дисциплиновани су јако погодни као такви за пјешадијске послове у оквиру неке веће војне организације каква је НАТО. Јер је пјешадија најпотрошнији ресурс, као и најјефтинији род војске. Не треба много одвајати за обуку и школовање и најлакше га је одржавати и попуњавати проријеђене редове.

Други могући сценарио је исламизовање Европе путем ових ходочасника и како ислам веома успјешно дисциплинује своје сљедбенике, таквим људима је лако управљати и држати их у покорности, а то онда значи да би прекоокенаска Англо-Америчка нација много лакше управљала Европом и држала је у послушности. Kако ислам иначе не трпи критички ум који је потребан за развој науке и технологије, тиме би се Европа и успорила у технолошком развоју, што је јако битно у борби за превласт. Kо овлада науком и технологијом прије ће спознати и бога и прије постати суверен у сваком погледу, и материјалном и духовном као надоградњом на материјалну обезбјеђеност.

Трећи могући сценарио је у вези са почетком овог текста. Освајачима простора је лакше освојити неки простор, ако нема ко да га брани. Па га расељавају, војно способни мушкарци га напуштају, крене за њим и по која жена и ђеца, немоћних и старих нема уопште у миграцијама, што аутоматски говори да се не ради о избјеглицама него побјегуљама. На једном великом простору се ови војно способни мушкарци упуштају у једну велику подковицу која ће касније да се споји својим крајевима и котао ће почети да се крчка.

Требевић.нет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here