О наоружавању Бошњака у БиХ нико не пише

Поделите:

ЗАГРЕБ – Недељник Глобус у најновијем броју објавио је „специјални извештај” аутора Дарка Худелиста, поводом опремања полиције Републике Српске с нових 2.500 дугих цеви, у којем се констатује да о наоружавању Бошњака нико не пише.

Худелист, наиме, подсећа да је бошњачки лидер Бакир Изетбеговић у недавном интервјуу на ХТВ-у отворено изјавио да је спреман за рат, односно да Хрвати неће моћи да добију „трећи ентитет” без рата и конфликта.

Наводи И да се реч „рат” редовно ових дана спомиње и уз вести и коментаре о оснивању кампа за тренирање тзв. аскера (турски назив за војнике) у општини Тешањ у Босни и Херцеговини.

Према Худелисту, одлуку председника Републике Српске Милорада Додика о наоружавању полиције Републике Српске неки су интерпретирали и као зачетак стварања неке будуће војске РС-а, иако је РС за куповину пушака од Србије добила сагласност свих надлежних у БиХ, а о чему су, иначе, писали И сви медији у региону.

Худелист наводи, позивајући се на неименоване изворе, и да је одлуку о „радикалној И темељној модерниацији МУП-а” председник РС Милорад Додик донео још 2015, након напада вехабија на полицијску станицу у Зворнику.

Наводи и да ће овом набавком тек сваки други униформисани полицајац РС имати пушку, док је до сада имао тек сваки десети.

Позивајући се на исте, неименоване саговорнике, аутор наводи и да се у Босни и Херцеговини наоружавају и други, а не само Република Српска, али се о томе не пише.

(Танјуг)

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here