Објављене застрашујуће ПРЕТЊЕ Бошњака српским ђацима из Сребренице: ДОЧЕKАЋЕМО ТЕ МАЛЕ ЋЕТНИKЕ K’О МОЈ БАБО 1992!

Поделите:

Ми ћемо на демократски начин тражити права за нашу децу

Сребренички Бошњаци, чија деца иду у сребреничку основну школу, организовали су протест након што је група ученика српске националности на друштвеним мрежама раније ове недеље објавила фотографије којима је “величала четништво”, пише Индеx.

На Инстаграму је постављена фотографија седам ученика са шубарама, настала у једној од учионица, а у наслову је стајало “Браћа четници”.

Фотографије су објављене када су у школи славили православну крсну славу Светог Саве, а након првих критика поново су се огласили поруком “Не стидимо се што смо Срби и што су нам преци четници”.

Председник Већа родитеља бошњачких ученика Мирнес Захировић рекао је да су огорчени последњим збивањима и провокацијама, посебно због тога што школска управа није реагирала на одговарајући начин.

Он је затражио темељну истрагу, утврђивање одговорности ученика и евентуалних налогодаваца инцидента у школи.
Такође, затражена је и одговорност директора школе, педагога и психолога.

Наставу у јединој сребреничкој основној школи похађају и деца Ћамила Дураковића, бившег начелника општине, који се у среду придружио протестима.

Он је истакао да родитељи-Бошњаци траже само да се њихова деца не излажу понижењима и дискриминацији.

“Ми ћемо на демократски начин тражити права за нашу децу јер желимо да одрастају у нормалном и цивилизованом амбијенту, а не у политичкој индоктринацији”, казао је Дураковић.

Директор школе Драги Јовановић рекао је да ће размотрити захтеве родитеља који су протестовали, међутим тврди да је све политички инструментализивано, као и да су забринути и родитељи српске деце.

Међутим, коментари неких Бошњака на друштвеним мрежама везаним за овај догађај били су више него застрашујући:

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here