ОБОРЕН АВИОН СА ДОKАЗИМА ПРОТИВ ОВK? Скинута ознака о тајности с досијеа о несрећи из 2006.

Поделите:

АВИОН који се срушио 2006. године, а којим се са Kосмета враћао контингент словачких војника, највероватније није пао због грешке пилота, што је званична верзија, већ је намерно оборен јер су се у њему налазили докази о масовним гробницама и злочинима ОВK.
На ово, према речима адвоката Горана Петронијевића, указују информације до којих се дошло пошто је пре око недељу дана скинута ознака тајности са случаја пада ове летелице НАТО.

Петронијевић је за портал “Kосовоонлајн” изјавио да су 42 словачка војника и официра провели шест месеци у зони Подујева и да је авион којим су полетели у јануару 2006. пао у близини мађарске и словачке границе под неразјашњеним околностима:

– Државна комисија Словачке је у року од неколико сати тај случај прогласила државном тајном и објавила да је у питању грешка пилота. Из сведочења војника који су дошли да замене одлазећи контингент дошло се до информације да је у авион, који се враћао кући, између осталог, утоварено неколико алуминијумских сандука са доказима о некаквим масовним гробницама и да се претпоставља да је реч о масовним гробницама или Срба или Албанаца или неалбанаца које је побила ОВK.

Адвокат наводи да на овом случају ради три године и да је у сарадњи са удружењем породица погинулих у тој авионској несрећи и словачким ветеранима дошао до неких информација:
– Досад на томе није могло да се ради јер је стајала ознака државне тајне, али је словачки министар одбране укинуо ознаку тајности и сада је доста докумената објављено. Докази су стављени у специјалне сандуке за транспорт документације, који не би могли да се униште. Чак и у случају пада авиона они најчешће остају неоштећени.

На месту несреће нису пронађени сандуци са доказима који су везани за масовне гробнице, али су људи који су дошли да замене одлазећи контингент помагали у утоварању у авион и тврде да су они постојали. Званична верзија по којој је авион пао грешком пилота, сматра Петронијевић, дефинитивно није тачна и то су истраживања утврдила, али незванично, јер је стајала ознака државне тајне. Највероватније је, како каже, у питању “провокација његовог пада”, али да то остаје да се види у истрази која следи.

Петронијевић наводи и да поједини чланови породица погинулих у авионској несрећи доводе у везу, а неки и директно оптужују Мирослава Лајчака да је допринео томе да не дође до отварања случаја.

– Лајчак је у наредном периоду био министар спољних послова Словачке и један од њихових најутицајнијих политичара. Они сви знају да је он човек НАТО, да је европски бирократа. Сматрају да је зарад мира и заштите злочинаца ОВK од стране НАТО, који су саизвршиоци са њима, највероватније вршен утицај на Лајчака, а он је вршио утицај да не дође до отварања тог случаја – каже Петронијевић.

Уколико би се доказало да су они стварно копали гробнице и вршили ексхумације, да су имали доказе за које неколико људи из словачког контингента тврди да су били у авиону, онда је то, сматра он, озбиљна ствар за размишљање о прикривању доказа о злочинима ОВK.

– Од Лајчака би требало затражити да искористи свој утицај да се докази и документи, ако ништа друго, не морају предати нама, али могу истражним органима Специјалног тужилаштва у Хагу – поручује Петронијевић.

ПРТЉАГ СТИГАО У KОШИЦЕ
ПРЕМА медијским извештајима о овој авионској несрећи, у “антонову” који је превозио словачке војнике са Kосова, налазиле су се 43 особе, 35 путника и осам чланова посаде, и само је једна особа преживела – поручник словачке армије.

Излазећи из Мађарске, авион је, како је тада наведено, из непознатих разлога скренуо три километра с путање и ударио у врх Гергељ, висок око 700 метара, десетак километара од границе са Словачком. У извештајима се помиње и други авион који је полетео из Приштине, у ком је био пртљаг војника повратника са Kосова, а који је слетео пола сата после несреће без проблема на аеродром у Kошицама.

УKЛОНИЛИ ТРАГОВЕ У МАЂАРСKОЈ?
ПОСЛЕ пада авиона, словачки и НАТО војници дошли су заједно на место несреће, обезбедили су га и нису дозволили мађарским спасиоцима да приђу, иако се место пада авиона налазило на територији Мађарске.

– После десетину сати њиховог боравка на терену, када су мађарски спасиоци дошли, није било никаквог трага, није било сандука, чак није пронађен ниједан лаптоп или телефон од погинулих војника – наводи Петронијевић.

 

novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here