Обрадовић: Вучићу се не може веровати да неће бити ванредних парламентарних избора

Поделите:

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да се лидеру напредњака Александру Вучићу не може веровати да ванредних парламентарних избора неће бити заједно са београдским, на пролеће идуће године.

“Александар Вучић се клео да никада неће смањити пензије и преварио. Рекао је више пута да се никада неће кандидовати за председника Србије и слагао. Таквом човеку се не може веровати”, рекао је Обрадовић агенцији бета.

Он је оценио да је код Вучића “све пропаганда и лаж” и да ће грађани знати да ли ће бити парламетарних избора тек када се примакне време за расписивање београдских избора.

Главни одбор Српске напредне странке данас је на предлог лидера Александра Вучића одлучио да не буде ванредних парламентарних избора заједно са редовним београдским изборима.

ПСГ: Велики пријатељи из иностранства спречили Вучића да распише изборе

Покрет слободних грађана (ПСГ) оценио је данас да су “велики (наводни) пријатељи” из иностранства спречили лидера напредњака и председника Србије Александра Вучића да опет распише ванредне парламентарне изборе.

ПСГ је оценио да је Вучић спречен да их распише јер му не дозвољавају да даље одлаже испуњење обећања због којих су га довели и одржавали на власти – између осталог једнима признање Kосова, а другима дипломатски статус особљу руског војног центра у Нишу.

Kако се истиче у саопштењу, упркос данашњој одлуци, Вучић и СНС ће и даље тражити начин да распише парламентарне изборе пре рока да би ублажио предстојећи неуспех у Београду и “расуо капацитете опозиције коју злоупотребом државних институција и контролом медија годинама држи везаних ногу, руку и уста”.

“У датим околностима, Покрет слободних грађана је спреман на то у сваком моменту. Србија ће ову власт казнити за играње изборима и судбинама људи према којима се понашају као према робовима и стварима у сопственој земљи”, наводе из тог покрета.

ПСГ истиче и да је СНС признањем да одлучује о изборима отворено противуставно преузела ингеренције државних органа и доноси одлуке које су у њиховој надлежности, без обзира на законом утврђене рокове и разлоге за проверу воље грађана.

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром Вучићем причом о ванредним парламентарним изборима само замајавали грађане иако су од почетка знали да неће бити расписани.

“У тренутку када запад поставља јасно питање о искрености опредељења власти за европске интеграције, Александар Вучић и СНС прибегавају већ виђеном маневру скретања пажње, овога пута републичким изборима, иако су од почетка знали да их неће расписати”, рекао је Шутановац агенцији Бета.

Он је навео да је ужа специјалност властодржаца у Србији постало замајавање грађана, стална кампања и држање тензија око могућих избора.
Према његовим речима, у политици као и у животу, важна је предвидљивост а Вучић на овај начин шаље поруку да је потпуно непредвидљив и непоуздан.

Шутановац је навео да Србијом владају људи који немају план, који не знају и не раде системски, него стихијски.
“Морамо да уведемо ред у земљу, па и у изборни процес, како би људи знали шта могу да очекују од свог живота, а да би привреда могла да планира. Људи који су тренутно на власти не могу да остваре те циљеве и зато морамо да их победимо, када год буду били парламентарни избори. Не смемо да дозволимо да Србија буде жртва тог њиховог стихијског пожара”, истакао је Шутановац.

ЂБ: Вучић није добио одобрење од западних партнера за ванредне изборе

Покрет Доста је било (ЂБ) оценио је данас да лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић очигледно од западних партнера није добио дозволу за одржавање ванредних парламентарних избора.

“У страху од губитка београдских избора, Вучић је покушао да добије дозволу западних партнера да поново распише ванредне парламентарне изборе. Очигледно је да му то нису то дозволили без промене Устава и избацивања преамбуле о Kосову и Метохији”, рекли су агенцији Бета у ЂБ.

Kако је оцењено, запад зна да Вучић има двотрећинску већину у скупштини и не желе нове ванредне парламентарне изборе пре избацивања преамбуле, јер можда после њих Вучић неће имати ту потребну већину.

“Централни интерес и циљ западне политике у Србији је признање Kосова. Зарад тог интереса су помогли СНС-у и Вучићу да дође на власт, подржавају га безрезервно већ дуже од пет година и потпуно су глуви и слепи на корупцију, непоштовање устава и закона, урушавање скупштине, потпуно угушене медије и чињеницу да Вучић касни са променом Устава”, наводе у том покрету.

Према наводима ЂБ, Вучић не зна како грађанима да објасни да жели из Устава да избаци преамбулу о Kосову и Метохији па се крије иза наводног унутрашњег дијалога који представља фарсу у одсуству јавног дијалога и апсолутне доминације Вучића у медијима.

Доста је било истиче да у томе неће учествовати и да ће водити кампању против избацивања преамбуле.

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here