ОБРТ У ИСТРАЗИ АТЕНТАТА У БЕОГРАДУ: Права мета у хотелу био је владика Јоаникије, а не црногорски бизнисмен!

Поделите:

Српске безбедносне службе, дошле су до нових сазнања везано за покушај убиства бизнисмена и добротвора СПЦ Миодрага Даке Давидовића.

Оперативни подаци до који се дошло вештачењем указују да је навјероватније мета напада ипак био владика Јоаникије, наводи портал Борба.ме, позивајући се на изјаве више извора у српским безбедносним службама. На та сазнања указују одређена вештачења која су недавно завршена, а која су се обрађивала више месеци.

Уколико се ова сазнања истражитеља поткрепе материјалним доказима, то баца ново светло на читав тај случај. Kако наводи Борба, том порталу је потврђено да се чекају још неки налази, тачније, ДНK узорак који је узет са места одакле је пуцано критичне ноћи.

Kако је тај портал раније писао, на основу базних станица мобилних телефона, лоцирано је неколико црногорских држављана из криминалног миљеа, у близини хотела Kраун Плаза, у моменту пуцњаве на Давидовића и владику Јоаникија.

Према информацијама из извора блиских истрази, те особе су под посебном обрадом. Да ли је случајност или нешто друго, да криминалци буду у близини места где је покушан атентат на владику Јоаникија и Миодрага Давидовића, великог донатора СПЦ и противника режима Мила Ђукановића, остаје да утврди истрага.

Давидовић је у тренутку рањавања, 10. децембра прошле године, око 21 час, био у кафићу, на међуспрату хотела “Kраун плаза” на Новом Београду, заједно са владиком Јоаникијем, епископом будимљанско-никшићким.

Он је погођен у руку хицем из снајпера, а према првим сазнањима из истраге, само је сплет срећних околности помогао да не буде убијен.

Kурир

Поделите:

2 Коментари

  1. Komentar:
    Zlatko Marjanović
    1. јуна 2020. at 08:36
    Tako i treba da prođu oni koji “pozdravljaju” nečiju gospođa majku …

    odnosi se na g.Trifunovića, koji je za svoj, ničim izazvani, nastup nagrađen pesnicom u glavu …

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here