Хрватски медији: Од Volkswagenove творнице у Шумадији неће бити ништа

Поделите:

Њемачки велепосланик у Србији Thomas Schieb није могао потврдити вијест да аутомобилски гигант  Volkswagen намјерава отворити своје погоне у Србији, што поједини београдски медији објављују као већ извјесну инвестицију тврдећи да је Србија “побиједила” Бугарску у утрци за нову творницу Volkswagenа на Балкану.

“Чули смо те вијести из различитих медија, али немамо потврду. То овиси о Volkswagen , који то треба потврдити. Из моје перспективе то ће бити одлична вијест, ако се потврди”, рекао је  Schieb за београдски Kурир од сриједе.

Он је истакнуо како 400 њемачких твртки већ послује у Србији и запошљава око 50.000 људи. “Тај број је импресиван и мислим да је расположење међу њемачким инвеститорима веома добро. Оптимистично, увијек је могуће побољшати ствари”, рекао је Schieb.

Медијска нагађања о доласку Volkswagen у Србију потакнуо је Дојче Веле (ДW) објавом да су Србија и Бугарска у најужој конкуренцији као локације нове Volkswagenove творнице, а београдски медији ту су инвестицију већ прогласили за “готову ствар”, чак лоцирајући будућу творницу у Шумадији, регији у којој је десетљећима “Застава Kрагујевац” била средиште домаће аутоиндустрије.

По наводним сазнањима београдског тиска, ВW би у Србији требао производити СУВ возила, а теренци из те “магатворнице” би се онда из Србије извозили диљем свијета.

Ријеткима из Србије који су потврду вијести затражили на адреси њемачке компаније у Wolfsburgu на упит је одговорено да још нема коначне одлуке, а DW се надовезује на тврдње београдских медија преносећи поруку из Wolfsburgu: “На снази је службена најава компаније из студеног (2018.) према којој се у ‘источној Еуропи’ планира погон у којем би се производило више модела”.

Да засад има много више дима него ли ватре показала је својим изјавом и србијанска премијерка Ана Брнабић, одбијајући детаљнији коментар. “То је превише важна инвестиција да би се о томе говорило у медијима“, рекла је Брнабић за РТС.

Суздржан у коментарима био је и предсједник Господарске коморе Србије Марко Чадеж који је рекао да би, одлучи ли Volkswagen уложити у Србији, та инвестиција “потпуно промијенила економску слику Србије и регије”.

С друге стране, предсједник Александар Вучић се јако загријао за идеју до које можда никада неће доћи.

“Ако би се то догодило, нама би БДП за годину дана скочио у невјеројатном постотку. Не смијем нити рећи колико би био планирани извоз, негђе око четири и пол милијарди еура…”, изјавио је.

Осим Бугарске и Србије, према ранијим најавама, за творницу ВW су “озбиљно у игри” Румуњска те можда Турска и Македонија.

Процјене су да би инвестиција од око 1,4 милијарде еура могла јамчити око 4,5 милијарде господарству државе која привуче ту њемачку компанију.

Док београдски медији са сигурношћу и на темељу “поузданих извора” тврде да ВW долази у Србију, ДW истовремено преноси како један високопозиционирани политичар бугарске владајуће странке ГЕРБ тврди да су представници ВW “још прије неколико тједана били у Софији” те да су “разговори далеко одмакли”.

“Бугарска већ има у понуди двије локације: зону некадашње челичане Kремиковци, недалеко од зрачне луке код Софије и индустријску зону Раковски код Пловдива”, наводи ДW, додајући да је и по писању бечког тиска Бугарска „благи фаворит“ због понуђених локација.

Према оцјени њемачког стручњака за аутоиндустрију Стефана Братзела, средишњи разлог за отварање нове твртке на Балкану су трошкови јер су “далеко нижи него у Западној Еуропи“, од јефтиније струје до мреже добављача дијелова и плаћа.

Стефан Братзел не отписује Србију али, ипак, вјерује да би бугарско чланство у ЕУ могло бити пресудно за одлуку њемачког аутомобилског гиганта о инвестицији на Балкану, без обзира што Србија има бесцаринске споразуме и што је трговински окренута ЕУ. „Додуше, то не мора сигурно значити да ће се Volkswagen одлучити за Бугарску. Треба причекати”, рекао је Братзел за DW.

Јутарњи

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here