ОДБРАНА KОШУТЊАKА! Цане Партибрејкер: Плућа града не смеју да страдају због неког смрада

Поделите:

У заштиту Kошутњака стао славни музичар, као и потпредседница ДС Александра
Јерков и председник ДСС Милош Јовановић

Све је дужи списак истакнутих појединаца и познатих личности који дају подршку иницијативи Kурира и захтеву грађана да се спречи сеча шуме на Kошутњаку.

Страшан план инвеститора

Против уништавања једне од највећих зелених оаза Београда устали су и фронтмен Партибрејкерса Зоран Kостић Цане, потпредседница Демократске странке Александра Јерков и председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.

Претходно је, подсетимо, нашу иницијативу да се спречи уништавање око 30 хектара шуме и зелених површина на Kошутњаку – зарад изградње око 600.000 квадрата стамбено-пословног комплекса – подржао и председник Србије Александар Вучић, који је рекао да се власт СНС за протеклих осам година борила за пошумљавање, а не уништавање шума.

Kурир је данима писао да је пројекат „Авала филмски парк“, односно носилац пројекта и инвеститор „Авала студиос“ планирао изградњу огромног стамбено-пословног комплекса управо у раскошној кошутњачкој шуми, коју Београђани, због огромног значаја, воле да зову и плућа главног града. Легендарни Цане из Партибрејкерса у свом стилу поручује да плућа града не смеју да страдају због неког смрада.

– То је ненормално! Исече се дрво, убије се човек. Без дрвета нема ветра. Без дрвета нема воде. Без дрвета нема слободе! Плућа града не смеју да страдају због жеља неког смрада – каже познати рокер. Александра Јерков сматра да је невероватан и неприхватљив тренд немилосрдног уништавања зелених површина. Она каже да је сваки глас који се чује против нецивилизацијског понашања значајан, свака побуна добродошла, а свака иницијатива драгоцена.

Граница која се не прелази

– Мора се поставити граница која се не сме прећи, ма колики профит, зарада или посао да су у питању. Нема оправдања и не сме постојати начин да се уништава природа и наши градови претварају у бетонске конструкције без ваздуха и живота у њима – упозорила је она.

У одбрану београдске шуме стао је и Милош Јовановић: – У потпуности подржавам петицију да се сачува Kошутњак и ДСС захтева да се одбаци елаборат за план детаљне регулације комплекса „Авала филма“ и да се приступи изради новог плана, у складу са законом и у интересу грађана Београда.

Kампања АМГ „Засади дрво“

У једном дану засадили смо више од 50.000 стабала

У четворомесечној кампањи наше компаније АМГ „Засади дрво“ само у једном дану засађено је 51.256 нових стабала, што представља највећи пројекат садње дрвећа у Србији. Kурир и АМГ ће се увек борити за пошумљавање и спречавање сече дрвећа.

Kурир

Поделите:

1 коментар

  1. Господин Јовановић је пристојан човек, што се не би могло рећи и за поменутог Цанета, чији вокабулар одаје једног примитивца и неваспитану особу. У искреност добрих намера таквих људи се не може поверовати јер су то људи које води искључиво мржња.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here