Oде у дипломате: Kатарина Радивојевић нашла посао у српском конзулату у Њујорку

Поделите:

Глумица нема дипломатски статус, али је део особља српског конзулата и задужена је за послове из области културе

Позната глумица Kатарина Радивојевић однедавно је део особља српског конзулата у Њујорку. Популарна глумица која већ годинама живи и ради у САД, ангажована је као спољни сарадник у нашем дипломатском представништву.

Радивојевићева нема дипломатски статус, већ је задужена за послове из области културе, а уговор са њом је потписан на три месеца, пишу Новости.

У Њујорку за сада не постоји српски културни центар, а према проценама надлежних, ангажовање наших људи из света културе који већ живе на тлу Америке била је најисплативија верзија.

Наша глумица је недавно у српском конзулату у Њујорку учествовала у обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата.
Она је почетком новембра, у просторијама конзулата, извела монолг из монодраме “Милунка Савић” аутора Весне Станојевић, а уочи пројекције документарног филма “Милунка Савић – хероина Великог рата”.

Kатарина Радивојевић, која је у Србији стекла славу насловном улогом у хит остварењу Здравка Шотре “Зона Замфирова”, пре неколико година преселила се у Лос Анђелес. Иако у Америци за сада није постигла значајнији успех, остала је у САД, али је задржала и глумачку позицију у Србији.

Novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here