Одржан протест “Вратите нам државу”

Поделите:

Протест Полицијског и Војног синдиката “Вратите нам државу” одржан је испред зграде Председништва Србије, а учесници протеста су након обраћања организатора шетали до Трга републике.

Обраћајући се демонстрантима испред зграде Председништа са камиона-бине, председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић је рекао да демонстранти нису на истој таласној дужини са Владом и да их уједињује поштење, честитост, битка за Србију и битка за народ.

Затражио је смене министара полиције и војске, Небојше Стефановића и Александра Вулина, јер су, како је рекао “неадекватни да буду министри у тим ресорима”.

Председник Војног синдиката Новица Андрић рекао је да српску војску, због “таквог односа према синдикатима”, дневно напушта шест људи, те да је војсци “више губитака нанела ова власт, него непријатељ у последњим ратовима”.

Такође, Андрић је додао и да су прави јунаци, поред више од 60 одсто војника који бране Србију на њеним границама и у Копненој зони безбедности и њихове колеге, којима су “одредили задатке да не би дошли на протест”.

Протест је започео испред зграде Председништва у Краља Милана, а након обраћања организатора, демонстранти су прошетали до Трга републике, Улицом Кнеза Милоша и Тргом Николе Пашића.

Улице су повремено биле затворене за саобраћај.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here