Одвратна антисрпска порука дочекала бираче у Сплиту

Поделите:

Порука ‘Јебат ћемо српске жене и децу’ осванула је на асфалту недалеко од сплитске Основне школе  Kman-Kocunar, која је и једно од бирачких мјеста у Сплиту

Након што су половицом прошлог мјесеца голобради навијачи Динама на загребачкој Kустошији развили транспарент с дегутантном поруком ‘Јебат ћемо српске жене и децу’, сада је графит истог садржаја освануо на сплитском Kману. Редакцији Новости се са фотографијом графита, написаног на асфалту, јавио читатељ. Мрзилачки графит исписан је отприлике стотињак метара од Основне школе  Kman-Kocunar, која је и једно од бирачких мјеста у Сплиту.

Графит с Kмана само је још један доказ у низу који потврђује да антисрпство и шовинизам у хрватском друштву, нажалост, нису никакав инцидент него раширена и уобичајена појава. Нарочито је токсично што је графит исписан поред школе, образовне установе која припада деци, којој се тако шаље порука о прихватљивости мржње у нашој земљи, а уједно и поред биралишта, дакле тамо гђе га данас може видети велик број грађана који ће изаћи на изборе.

Везани чланци
Пише

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here