Огласила се супруга Оливера Ивановића: Имам и ја шта да питам

Поделите:

Супруга Оливера Ивановића рекла је за Вечерње новости да ће имати шта да пита тужиоце који се баве случајем убиства лидера ГИ СДП.

Овог месеца би она требало да дâ изјаву Специјалном тужилаштву, пошто су то учинили Ивановићев брат и страначке колеге.

Милена Ивановић каже да ће због зида ћутања који и даље стоји, а у вези је са истрагом, осим питања на која ће сама одговарати, имати и она шта да пита тужиоце.

Иако је прошло више од 100 дана од убиства Ивановића, нико од чланова његове породице још нема никакву званичну информацију о случају. Његова супруга каже да има разумевања за то да се због истраге не смеју саопштавати информације, али указује на то да је дуг период ћутања од готово четири месеца.

„Оно што ме додатно плаши је искуство из неких претходних случајева, где се показало да су све мање шансе да се нешто открије како време пролази. Питаћу тужиоце да ли ово одуговлачење значи неки озбиљан рад на случају и када могу да сазнам резултате тог рада, или је у питању само одуговлачење да би се све сакрило и заборавило“, наводи Ивановићева.

Према њеним речима, понеку незваничну информацију добије из приватних извора, али има и много спекулација.

„Зато је веома битно да знамо званично докле се стигло са истрагом и шта можемо да очекујемо. Наш једини циљ је да се нађу и казне починиоци и налогодавци овог гнусног злочина, и од тога нећемо одустати. А веома ми смета тишина која је завладала око убиства…“, каже.

Дом Ивановића у северном делу Косовске Митровице од пре месец дана је и буквално затворен, а Милена и њен син Богдан наставили су живот у Београду.

„Митровица ми је неповратно узела оно што сам највише волела и зато сам одлучила, кад се ова трагедија десила, да заувек напустим овај град. Други разлог је то што је Оливеров гроб у Београду и на овај начин смо ближи њему“, закључује Милена Ивановић.

 

спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here