Олга Томовић: Српски јануар – децембарско сироче

Поделите:

Месец јануар је најдужи месец у години, празници, рачуни, намети, поклони за децу, за пријатеље, а онда долазе разочарења. Србистан је чудо, децембарске бајке се у јануару претварају у новогодишње хорор отрежњење. Одозго нам у децембру пословично обећају бољи живот, а у јануару нам обавезно одгризу и део оног јада који смо имали у децембру.

И ништа…ни П од промена, ни макац са тачке А, која тоне брзином ђулета у муљевиту будућност.
Неко ме је штрецнуо пре пар дана. Један плаћени оптимиста рече да не подноси кукумавке и мрачњаке који само запљувавају и овако опљувано време и подржа га мноштво, доби човек преко 500 лајкова. Значи да смо ми, критичари времена, већ дојадили са убадањем прста у око и да је време да почнемо да пискарамо о лепоти српских домаћих производа упакованих за извоз у Kину, Русију, Арабију са све дипломама, уграђеним силиконима и новим хиеалуронским филерима по челу, уснама и образима (пардонирам ако погреших у спеловању супстанције, није ми још уху прирасла).

Е, па не може. Неће моћи докле год нас има са ћеркама и синовима у белом свету и промајом у новчанику, а духом и свешћу на овој страни добра.

Прошли празници, прошле главобоље од лошег вина и лажних жељица, прошло и празнично грејање… Добар дан јануарски Срби, како вам се свиђа “нови почетак”?

Олга Томовић

ВИДОВДАН

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here