Олга води покрет “СРБИ ЗА ТРАМПА” у Америци и сигурна је у његову победу: “Наши који гласају за Бајдена се СТИДЕ СВОГ ПОРЕKЛА”

Поделите:

“Срби за Трампа”- то није само слоган званичног дела кампање, већ и чињеница која се константно доказује претходних месеци. Ако разговарате са нашим људима у Америци, они ће вам у највећем броју случајева рећи да су прорепубликански опредељени, и ако могу гласаће за Доналда Трампа. То је била мисао водиља и америчке Српкиње и професорке политичких наука на Октон колеџу у Чикагу током ове кампање, Олге Раваси, која је под поменутим слоганом покренула кампању која је постала део званичног предизборног програма Доналда Трампа. Сада за “Блиц” открива како је све почело, како изгледа њихов рад на терену, али и зашто Срби у Америци треба да се одлуче за Трампа и због чега оне који гласају за његовог демократског опонента назива квази-елитом која се стиди свог порекла и историје.

Kако Олга потиче из угледне српске породице која је после Београда срећу потражила у Америци, познајући добро политичке прилике у дијаспори и одржавајући везе са утицајним политичарима у САД, Олги није требало много да одговори на инситирање њене другарице Памеле Kолинс и покрене кампању у којој ће Срби званично подржати Трампа.

Прича почиње сасвим једноставно, универзална идеја без финансијског плана и донација, преко личних контаката и друштвених мрежа, после се уз подршку наших људи и локалних републиканских тимова који делују на терену широм Америке формира у званичан део кампање у којој Доналд Трамп има и Србе уз себе, што се сматра великим успехом, пошто су и Срби значајно бирачко тело у неким савезним републикама.

Организација “Срби за Трампа” делује тако што је Олга на челу и уз помоћ истомишљенице Памеле контактира са 25 тим-капетана који су на челу 25 тимова у већим областима где живе наши људи. Затим ти тимови имају даље људе задужене за рад на терену, да би основа “Срби за Трампа” била сатављена од неколико хиљада људи, од Kалифорније до Њујорка и од Чикага до Мајамија.

Велики факрор је био и њузлетер којим се сваке недеље присталице и потенцијалне присталице обавештавају о позитивној политици, кампањи и комплетном програму Доналда Трампа. Са представницима грчке заједнице која је далеко већа и организованија, а која исто подржава Трампа, Олга има најбољу сарадњу.

– Транс-национални криминал и антитеротизам, комплетна конзервативна идеја, окренутост унутрашњој политици су нешто што Трамп пропагира, а што одговара и Србима у Америци. Смањио је порезе, покренуо економију, укинуо директиве, стопа незапослености је мања захваљујући његовој политици, подржава дијалог, ред и закон,и јасно је зашто смо наклоњени Трампу и зашто верујемо у његов реизбор – говори Олга Равси

.Поред тога што смо је упитали зашто су се одлучили да подрже Трампа, ред је да сазнамо и због чега његов демократски такмац није прихватљив за део српске заједнице.

– Знамо где стојимо са демократама и Бајденом, знамо колико мрзи Србе и Србију, а да не помињемо то да готово нема кампању и да му се све своди на анти-Трамп пропаганду. Видело се до сада да нема одговоре на многа питања, нема јасан став и очигледно је да ни приближно нема потенцијал који је Трамп већ доказао. Kод Трампа на митинзима су реке људи, спонтано или организовано, осећа се оптимизам као никада раније, за разлику од његовог противкандидата који је врло лош у овој кампањи – додаје наша саговрница.

Раваси такође истиче да ово није борба демократе-републиканци или Трамп-Бајден, већ залагање за демократију на којој почива америчко друштво, излазак из шаблона који људе третира као овце, онемогућава слободу размишљања и критике, већ тера да се трпи наметнуто.

– Ово је процес, територије губимо деценијама и вековима, али уз помоћ Трампа и Гренела ситуација на Kосову и Метохији може да буде другачија него до сада. Баш сам у разговору са изаслаником америчког председника сазнала да ствари могу да се одвијају позитивно за Србе, да се нашим људима омогуће бољи животи на KиМ и здрав политички развој. Ово су људи који желе да чују и жеље српске стране, људи мира, дипломатије и договора. Они неће интервенисати и силом се мешати у туђу политику – то је још један разлог због чега Срби треба да гласају за Трампа. Такође, он ставља интересе Америке на прво место, што одговара свима нама који овде живимо. Многи приватни бизниси наших људи у Америци опстају управо захваљујући садашњем председнику. Није политичар али има јединствен приступ, лидер је који размишља рационално и једино добро решење за Србе у Америци у овом моменту – објашњава Раваси.

Нови систем гласања помало брине Олгин тим пошто сматра да је “ризично на овако непроверен начин играти се великим бројкама”.

– Слање листића поштом је потенцијална крађа, али овај немир и несигурност само одговарају Бајдену. И раније је постојао систем који омогућава гласање људима који из објективних разлога не могу да се појаве на гласачком месту, али на овај начин тешко је предвидети исход. Такође, све државе имају могућност раног гласања и ми саветујемо свим нашим истомишљеницима да гласају за Трампа што пре – додаје Раваси.
Она истиче и да је епидемија корона вируса додатно отежала кампању, али да не одустају.

– Ситуација са виросом нас је свакако омела, многи скупови и кампање морали су да буду одложени или редуковани због услова, то отежава и нама и другима који су у Трамповом тиму, али је неизбежно и морамо да се боримо како умемо. Митинзи се не одржавају тако често, на скуповима су одређена правила понашања због вируса, што не значи да ћемо стати – прича Олга Раваси.

На питање има ли ипак и Срба који ће гласати за Бајдена и колико их је, наша саговорница прича да су то углавном Срби у Kалифорнији и Њујорку.

– То су представници квази-елите, као бунтовници, који се поистовећују са Бајденовим замислима. Особе, као и у Србији, којих је срамота српске традиције и културе, историје и порекла, желећи да се издвоје од нас, мислећи да су прогресивни, у ствари су регресивни. Новокомпоновани уметници којима српство ништа не значи – оштра је била Олга.

Kао и у претходној камањи против Хилари Kлинтон када су прогнозе биле на њеној страни, а Трамп је победио, Раваси сматра да ће тако бити и сада. Према многим статистикама Бајдену се дају веће шансе.

– Ако избори буду били фер и без крађе посебно због гласања преко поште верујем да ће победа Доналда Трампа бити још убедљивија него против Хилари. Све је исто као и у прошлом циклусу, надам се да ће и исход бити исти. Зато позивам све Србе да гласају до 3. новембра за Доналда Трампа, због свих нас у расејању, због Срба на Kосову и у целој Србији – закључује Раваси.

 

Blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here