Oliver Dragojević: Pitanje “Zašto nećete doći u Beograd”, mi je previše dosadno

Podelite:

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Sada je u velikoj ispovesti za magazin “Nedeljnik” jedan od najpopularnijih pevača u regionu, u velikom intervjuu progovorio o sećanjima na nastupe u Beogradu, nostalgiji, Titovoj smrti, o Splitu, Hajduku…

Otkrio je i zašto ne voli politiku.

– Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu. Zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim – rekao je on i dodao da bi se angažovao samo ako bi pretila ekološka katastrofa njegovom moru.

Po jedenom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže:

– Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su: “Neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr…, daj drugome sinu zapadno ime”, pa sam ja dobio Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata, rekao je on za “Nedeljnik”.

Pitanje “Zašto nećete doći u Beograd”, već mu je previše dosadno, pa čak i ako dolazi iz daleka.

 

 

Nedeljnik

Podelite:

1 komentar

  1. Bivsi srbin je optuzivan vise puta u hrvtaskim medijima, branio se recima “Pa sta ako sam srbin”, ali zna da bi poseta beogradu mogla da uzdrma njegovu karijeru u Hr . . . neka ga, neka ostane sa svojima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here